Tgrt Haber

Kız Kulesi’ne ulaşım teknelerle sağlanacak! İşte müze giriş ve ulaşım ücretleri

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
02 Mart 2024 16:03 - Güncelleme : 02 Mart 2024 16:09
Kız Kulesi’ne ulaşım teknelerle sağlanacak! İşte müze giriş ve ulaşım ücretleri

İstanbul'un sembollerinden Kız Kulesi'ne Üsküdar üzerinden tekneyle ulaşım, Salacak'taki yol çalışmaları nedeniyle 11 Ocak'ta durmuştu. Kız Kulesi'ne artık Karaköy vapur iskelesinden kalkacak teknelerle ulaşılabilecek. İşte Kız Kulesi’ne giriş ve ulaşım ücretleri

İstanbul​'un gözbebeği Kız Kulesi​ 2 yıllık restorasyon sürecinin ardından 19. yüzyıldaki görünümüne kavuştu. Kız kulesi geçen yıl 11 Mayıs’ta ziyarete açıldı.

Ancak, Üsküdar​ Salacak Sahili’ndeki yol çalışmaları nedeniyle Kız Kulesi’ne ulaşım 11 Ocak'tan bu yana sağlanamıyordu. Dolayısıyla bu tarihi ve turistik yapıya ziyaret mümkün olmuyordu.

KIZ KULESİ'NE ULAŞIM ARTIK KARAKÖY'DEN

Kız Kulesi’ne tekne seferleri bu kez Karaköy İskelesinden 1 Mart itibariyle başladı. Tur tekneleri, haftanın 7 günü sabah 09.30 ile akşam 17.00 arasında karaköy-kız kulesi arasında yarım saatte bir ring yapacak.

Kız Kulesi’ne ulaşım teknelerle sağlanacak! İşte müze giriş ve ulaşım ücretleri - 1. Resim

MÜZEKARTLA DAHA AVANTAJLI

60 liraya Müze kart sahibi olan ziyaretçiler Kız Kulesi'ne giriş ücreti ödemeyecek. Sadece ulaşıma 50 lira ödeyecek.

 

MÜZEKART'I OLMAYANLAR İÇİN RAKAM DUDAK UÇUKLATIYOR

Müze kartı olmayanlar ise Kız Kulesi'ne giriş için 550 lira ödeyecek. Bu kişiler tekne ücreti olarak da 50 lira verecek. Yani tarihi mekanı görmenin maliyeti onlar için 600 lirayı bulacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...