Tgrt Haber

KKM, 3,3 trilyon lirayla yeni bir rekora imza attı!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
17 Ağustos 2023 17:19 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 17:23
KKM, 3,3 trilyon lirayla yeni bir rekora imza attı!

Kur Korumalı Mevduat hesapları rekor kırmaya devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, KKM hesaplarında toplam tutar geçen hafta itibarıyla 3 trilyon 357 milyar TL'ye çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, kur korumalı TL mevduat​ ve katılma hesapları yeni bir rekora imza attı. KKM11 Ağustos'la biten haftada 3 trilyon 357 milyar 708 milyon lirayla yeni zirvesini test etti.

ÖNCEKİ HAFTAYA GÖRE YARI YARIYA AZALMA

Böylece bir haftada KKM hesaplara 75,3 milyar TL'lik giriş yapıldı. Önceki hafta 149,9 milyar dolarlık artış gerçekleşmişti. KKM hesaplarına girişte önceki haftaya göre yarı yarıya azalma meydana geldi.

KKM İÇİN BÜTÇEDEN 34,5 MİLYAR TL

KKM için temmuz ayında bütçeden 34,5 milyar lira tutarında transfer yapıldı. KKM için yılın başından bu yana küçük miktarlarda yapılan transferler, TL'nin keskin değer kaybettiği haziran ayında 20,6 milyar liraya çıkmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...