Tgrt Haber

KKM'de erime sürüyor, BDDK verilerinde dikkat çeken düşüş

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com.tr
25 Haziran 2024 15:10 - Güncelleme : 25 Haziran 2024 16:22
KKM'de erime sürüyor, BDDK verilerinde dikkat çeken düşüş

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında hızlı gerileme sürüyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) KKM hesaplarındaki gerilemeyi gözler önüne seren verileri paylaştı.

Kur Korumalı Mevduat​ hesaplarında erime 14 Haziran haftasında da devam etti. KKM​ hesaplarındaki büyüklük ve gerileme değeri de belli oldu. 

GERİLEME SÜRÜYOR

Bayram öncesinde başlayan KKM hesaplarındaki düşüş bayram sonrasında da sürdü. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu KKM hesaplarına yönelik paylaştığı verilerde kur korumalı mevduatlar 14 Haziran haftasında 29,6 milyar TL gerileme kaydetti.

Böylelikle kur korumalı mevduatlarda toplam büyüklük 2,07 trilyon TL'ye geldi. Ekonomi yönetimi KKM hesaplarına yönelik tedbirler alarak düşüşlerin istikrar kazanmasını hedefliyor. 

“ŞİRKETLERİN VERGİ AVANTAJINI YENİLEMEYECEĞİZ”

Hazine ve Maliye BakanıMehmet Şimşek​, Temmuz’da kur korumalı mevduat için şirketlerin vergi avantajını yenilemeyeceklerini söylemişti.
Şimşek KKM hesaplarına yönelik açıklamasında şunları kaydetti:

"Kur korumalı mevduattan (KKM) çıkış bizim önemli bir önceliğimizdi ama başından söyledik, dedik ki 'piyasayı bozmadan, piyasada sorun yaratmadan çıkacağız'. Ve gerçekten çıkıyoruz. Artık Türk lirası cinsinden KKM’ye son verdik. Döviz cinsinden de şimdiden haber vereyim Temmuz'da biz şirketlerin vergi avantajını yenilemeyeceğiz" 

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...