Tgrt Haber

KKM'de yeni düzenleme: Vergi istisnası süresi uzadı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
31 Temmuz 2023 15:03 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 15:05
KKM'de yeni düzenleme: Vergi istisnası süresi uzadı

Kurumların döviz tevdiat ve katılma hesaplarındaki yabancı paraların TL’ye dönüşümlerinde kurumlar vergisi istisnası uzatıldı. Kazançlarına kurumlar vergisi istisnası bilançolarında 30 Haziran itibarıyla yer alan yabancı paralar için uygulanacak.

Kurumların DTH ve katılma hesaplarındaki yabancı paralarını TL'ye çevirmeleri durumunda vade sonunda elde edilen faiz​ ve kâr payları ile diğer kazançlarında uygulanan vergi istisnası yabancı paralar için uygulanacak. 

DETAYLAR BELLİ OLDU

Söz konusu düzenleme, Resmi Gazete'nin 29 Temmuz tarihli sayısın yayımlanan kurumlar vergisi​ kanununun geçici 14. maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan istisnanın, kurumların 30/6/2023 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralar itibarıyla da uygulanması hakkında Cumhurbaşkanı kararıyla yürürlüğe girdi.

İlgili yasa hükmüne göre, kurumların 31 Mart 2022 tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralarını 31 Aralık'a kadar TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi kapsamında TL'ye çevirmeleri ve en az 3 ay vadeli TL mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirmeleri durumunda elde edilen faiz ve kâr payları ile diğer kazançlar kurumlar vergisinden istisna tutuluyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...