Tgrt Haber

Koç'tan büyük satış, dev gelir: 6,8 milyar lira!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
26 Temmuz 2023 10:50 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 10:52
Koç'tan büyük satış, dev gelir: 6,8 milyar lira!

Koç Holding, bünyesindeki Yapı ve Kredi Bankası'nın hisselerinin bir bölümünü sattı.  Hisselerin borsa dışında kurumsal yatırımcılara satışından 6.8 milyar lira gelir elde edildi.

Koç Holding​, bünyesinde barındırdığı Türkiye'nin en köklü bankalarından Yapı Kredi'nin hisselerinin bir kısmını sattı. Holdingden Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bilgilendirmede, Yapı ve Kredi Bankası'nın 575 milyon lira nominal değerli hisselerinin satıldığı belirtildi.

PAY BAŞINA 11,75 LİRA

Açıklamada, 25 Temmuz 2023'te yapılan özel durum açıklamasını takiben gerçekleştirilen talep toplama işlemi sonucunda gerçekleşen işleme ilişkin şu bilgilere yer verildi: "Yapı ve Kredi Bankası AŞ'nin çıkarılmış sermayesinin yüzde 6,81'ine tekabül eden toplam 575 milyon lira nominal değerli payın hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle, borsa dışında kurumsal yatırımcılara satışı pay başına 11,75 TL bedel üzerinden toplam 6 milyar 756 milyon 250 bin lira karşılığında gerçekleşmiştir."

Takas işleminin mutat kapanış şartlarına tabi olmak üzere 28 Temmuz 2023'te borsa dışında gerçekleştirilmesinin beklendiği belirtilirken, takas işlemi tamamlandığında ayrıca açıklama yapılacağı ifade edildi.

YÜZDE 61 HİSSE HÂLÂ KOÇ'TA

Açıklamada ayrıca, Koç Topluluğu'nun Yapı Kredi Bankası'nın ana hissedarı olmaya devam edeceği vurgulanarak, "İşlemin kapanışını takiben, Koç Holding'in Yapı ve Kredi Bankası'ndaki doğrudan pay sahipliği yüzde 20,22, Koç Holding AŞ ve halihazırda Banka'nın yüzde 40,95 payına sahip olan bağlı ortaklığı Koç Finansal Hizmetler AŞ'nin Banka'daki toplam payı ise yüzde 61,17 olacak" denildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...