Tgrt Haber

Kombileri ayarlayın, bu kış sert geçecek! İşte doğalgaz faturasını yarı yarıya düşürecek formüller

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Ekim 2023 16:32 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 16:49
Kombileri ayarlayın, bu kış sert geçecek! İşte doğalgaz faturasını yarı yarıya düşürecek formüller

Havalar soğumaya başladı, uzmanlar bu kışın daha sert geçeceği konusunda uyarılar yapıyor. Pek çok kişiyi şimdiden doğalgaz faturası endişesi sardı. Henüz kombiler gece gündüz yanmaya başlamadan uzmanlardan kış bakımı uyarısı geldi. Peki, Faturaların kabarmaması için nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte doğalgaz faturasını yarı yarıya düşürecek altın formüller

Kış kapıya dayandı, soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Henüz gece gündüz kombiyi yakmaya başlamadık ama kombi bakımı için servislerde hareketlilik şimdiden başladı. Soğuklar doğalgaz tüketimini artırmadan ve faturaları kabartmadan alınacak önlemler de bu süreçte önem taşıyor.

Hem kombi bakımlarını hem de petek temizliğini yapmaya başlayanlar için uzmanlardan fatura düşürecek öneriler de geliyor. Kombi ve petek bakım ustası Cengiz Yüksekdağ kış öncesi cihazların temizlenmesinde dikkat edilmesi gerekenleri ve püf noktalarını anlattı.

KOMBİNİN BAR AYARINA DİKKAT!

Kombi ve petek bakımının zamanının geldiğini hatırlatan bakım ustası Cengiz Yüksekdağ, cihaz ve petek temizliği için ilk önce kullanılan kombinin bar ayarı olduğunu, bu ayarın 5 ile 6 ayarında olması gerektiğini söyledi.

Çift yıkamalı aletlerin bar basıncının havası 2 veya 3'e düşerse ustanın bunu fark etmesi gerektiğini belirten Yüksekdağ, yıkama yapmak için basıncın 5 veya 6 olması, 8-9 olursa kombiye ve peteklere zarar vereceğini dile getirdi.

BASINÇ TESTİNİ MUTLAKA YAPTIRIN

'Gelişi güzel kombi temizleyin' diyen ustaların olduğunu aktaran Yüksekdağ, "Bunu kesinlikle yapmayın. Cihazın basınç testini uygulamanız lazım. Fazla basınç petekte şişme yapar. Peteğin içinde de pas dediğimiz yara varsa o daha da büyür. Petek temizliğinde kimyasal madde kullanımı kombiye zarar verir. 2017 yılından beri deneyler yapıyorum. Kimyasal madde kullanımı yarayı kaşımaya benzer. Yarayı kaşıdıkça nasıl büyüyorsa ilaç kullanımı da buna benziyor. Tek yönlü makinelerimiz var. Tek yönlü yıkandığı zaman içi rahatlamadığı için ilaç kullanmak zorunda hissediyor. Biz onun yerine çift yönlü yıkamayı tavsiye ediyoruz. Saf su ile yıkanmalı" dedi.

İŞTE BÜTÜN EVİ AYNI ANDA ISITACAK TASARRUFLU YÖNTEM

Kimyasal ilaçlar yerine koruyucu koyulabileceğini söyleyen Yüksekdağ, "12 ay boyunca tesisatın içinde kalabilecek koruyucu kullanabilirsiniz. Peteklerde tasarruf etmemiz için termostatlı vanalar kullanılmalıdır. Vanalar takılırsa daha iyi olur. Misafiri geldiği zaman bütün ev ısınıyor. En çok kullanılan odalara termostatlı vana konulursa derecesi ayarlanabilir. Kullanan evler memnun kalıyor. Hem tasarruf oluyor hem de insanlar rahatsız olmuyor" diye konuştu.

PETEK VE KOMBİ BAKIMI İÇİN EN UYGUN TARİH

Gerekli temizlik ve bakım için en uygun tarihin ekim ayı olduğunu belirten Yüksekdağ, "Kombi ve petek için kış ayına girmeden bu ay yapılması en uygundur. Özellikle kömür ile çalışan petekler kesinlikle her yıl onlar mecburen yıkamak zorundadır. Kömür ile çalışmayan petekler ise 2 yılda bir temizlenmelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...