Tgrt Haber

Kredi kartı sahipleri dikkat! Tarih belli oldu: Temassız işlem limiti yükseliyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com
27 Haziran 2024 18:23 - Güncelleme : 27 Haziran 2024 18:24

BDDK, milyonlarca kredi kartı sahibini ilgilendiren temassız işlemlerde limit yükseltme düzenlemesi için düğmeye bastı. Kredi kartı sahiplerine son tarih verildi. İşte detaylar...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), milyonlarca banka kartı ve kredi kartı kullanıcılarını ilgilendiren temassız işlem limitini yükseltme kararına çok az zaman kaldı.

Türkiye’de son yıllardaki yüksek enflasyon nedeniyle paranın alım gücü düştü ve küçük alışverişler bile kredi kartlarıyla yapılmaya başlanmıştı.

TARİH NETLEŞTİ

750 TL olan mevcut temassız ödeme limiti, günlük alışverişlerde yetersiz kalınca tüketicilerden temassız ödeme limitinin yükseltilmesi yönünde talepler geliyordu.

Kredi kartı sahipleri dikkat! Tarih belli oldu: Temassız işlem limiti yükseliyor - 1. Resim

1 Temmuz 2024'ten itibaren, kredi ve banka kartlarında temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 750 TL'den 1500 TL'ye yükseltiliyor.

BDDK BANKALARA YAZI GÖNDERDİ

Bu yeni limit, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan, bankalara iletilen bir karar yazısının ardından yürürlüğe girecek.

Yeni sistemin finansal teknolojilerin ve dijital ödeme sistemlerinin günlük yaşamda kullanılmasının arttırılmasını teşvik ettiği öne sürülüyor.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...