Tgrt Haber

Kredi kartı tartışmalarına perakendeciler de katıldı: Vatandaş zor durumda kalır

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
26 Şubat 2024 17:17 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 17:21
Kredi kartı tartışmalarına perakendeciler de katıldı: Vatandaş zor durumda kalır

Kredi kartlarına yönelik düzenlemenin yakın zamanda gündeme gelmesi beklenirken perakendecilerden açıklama geldi. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Kartla harcamaya yeni sınırlama perakendeciyi ve vatandaşı zorlar" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz aylarda kredi kartlarına yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili sinyal verdi. Tartışmalar devam ederken Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel’den açıklama geldi.

Kredi kartı​ ile harcamalara sınırlamanın perakendeciyi ve tüketiciyi zorlayacağına dikkat çeken Öncel şunları kaydetti: 

TÜKETİCİ​ KREDİ KARTIYLA NEFES ALIYOR

Vatandaş yüksek enflasyon​ ortamında ihtiyaç alışverişini imkânları ölçüsünde öne çekiyor. Sabit ve dar gelirli acil ihtiyaç duyduğu bir ürünü peşin almaya bütçesi yetmediğinde kredi kartından taksit seçeneğini kullanıyor. 

Yüksek enflasyon ortamında kredi kartıyla taksitli alışveriş, tüketiciye bir nebze de olsa nefes aldırıyor. Başka bir ifade ile kredi kartına taksit imkânı vatandaşa enflasyona karşı bir koruma kalkanı oluşturuyor.

Kartlı alışveriş kayıtdışılıkla mücadelede de önemli bir enstrüman olarak karşımıza çıkıyor. Kartla harcamaya yeni sınırlama perakendeciyi ve vatandaşı zorlar. Dolayısıyla en azından belli bir limitin altındaki kartlı alışverişe ve tüketici kredisine yeni sınırlama getirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...