Tgrt Haber

Kreş ve anaokulu ücretleri uçtu gidiyor, tutabilene aşk olsun: Özel üniversite fiyatlarını bile geride bıraktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ağustos 2023 09:00 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 09:08
Kreş ve anaokulu ücretleri uçtu gidiyor, tutabilene aşk olsun: Özel üniversite fiyatlarını bile geride bıraktı

Anne ve babalar kara kara düşünüyor... İstanbul'da bazı kreş ve anaokulu fiyatları yıllık 750 bin TL'ye kadar fırladı. Yeni fiyatlar Türkiye'deki birçok özel üniversitenin ücretleriyle yarışır oldu.

Sürekli yükselmeye devam eden enflasyon​ ve döviz kuru nedeniyle her alanda fiyatlar katlanarak ilerlemeye devam ediyor. İstanbul​'da yıllık anaokulu​ ve kreş​ ücretleri de tavan fiyatları gördü. 750 bin liraya kadar yükselen ücretlerle birlikte anne ve babalar kara kara düşünmeye başladı.

"ANAOKULLARININ ÖZEL DURUMU VAR"

NTV'de yer alan habere göre, kreş ve anaokullarının bu kadar yüksek fiyatların nedenleri arasında birçok sebep yatıyor. Artan masraflar dışında okullarda yabancı öğretmenler, orman kampüs ve hobi dersleri gibi olanaklar da etkenlerden bir kaçı...

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Eğitim Uzmanı Nur Erdem Özeren,"Anaokulunda ya da kreşte on kişilik on iki kişilik küçük sınıflar olmak zorunda ve genelde de bir öğretmen bir yardımcı olması gerekiyor. Dolayısıyla eğitim temel gider kalemi, en ciddi gider kalemi de öğretmenler ve eğitimciler olduğu için anaokullarının böyle bir özel durumu var" ifadelerini kullandı.

AİLELER KAYIT İÇİN SIRAYA GİRİYOR

Bu yüksek fiyatlara rağmen talep fazlalığı nedeniyle İstanbul'da bazı kreş ve anaokullarına kayıt yaptırmak bile neredeyse imkansız hale geldi. Bu nedenle çocuğunun doğum belgesiyle sıraya giren, 3-4 günlük bebeğini okula yazdıran ebeveynler bile görülebiliyor.

Eğitim Uzmanı Nur Erdem Özeren, bunun nedenine dair de "Yani çocuğum o seçilmiş ve sınırlandırılmış aynı kitlenin çocuklarıyla birlikte okusun büyüsün isteyenlerin seçim kriterleri bunlar. Bunun da bir alıcısı var" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: NTV

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...