Tgrt Haber

Kripto, altın ve doları geride bıraktı, uzman isimden '2 yıllık zirve' tahmini geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
05 May 2023 15:09 - Güncelleme : 05 May 2023 18:42

Türkiye’de yatırımcı altın, dolar ve borsadan sonra kripto paralar yöneldi. Türkiye, dijital para sahipliğinde yüzde 27,1 ile dünyadaki en yüksek orana sahip ülke oldu. Konuya dair açıklama yapan Kripto Para Uzmanı Oytun Eş “2023 yılı içinde Bitcoin’de ve altcoinlerde kayda değer yükselişlerin devam edecek” dedi.

Türkiye’de en popüler yatırım​ araçları altın ve dolar. Ancak son yıllarda Türk yatırımcı kripto paraya daha fazla ilgi göstermeye başladı. Yapılan araştırmalara göre, Türkiye​ dijital para sahipliğinde yüzde 27,1 ile dünyadaki en yüksek ülke oldu. Türkiye​'yi yüzde 23,5 ile Arjantin izledi. TGRT Haber canlı yayınında kripto para​ piyasalarını değerlendiren Kripto Para​ Uzmanı Oytun Eş konuya dair önemli açıklamalar yaptı.

“NET BİR ŞEKİLDE GÜVENLİ LİMAN DİYEBİLİRİZ”

Kripto paraların güvenilirliklerinden bahseden Eş “Güvenli liman olup olmadığı kripto para​ ekosistemi içindeki tercihlerinize göre değişiyor. Çünkü yaklaşık 35 bin tane kripto paradan bahsediyoruz.” Sözlerini kullandı. 

Oytun Eş şunları kaydetti:

“Tabii ki hepsi güvenli liman değil ama uzun süredir hayatımızda var olan Bitcoin​ gibi EVOLthereum gibi varlıklara eğer siz uzun vadeli yatırımlar yapıyorsanız bana göre çok net bir şekilde güvenli liman diyebilirim. Ama şunu akıldan çıkarmamak lazım buradaki volatilite oldukça yüksek o yüzden parantez içinde uzun vadeli düşünmek gerektiğini söylemek gerekiyor.”

KIRILMA NOKTASI PANDEMİ

Kripto paralar yönelik talep artışını açıklayan Eş şu ifadeleri kullandı: “Hem Türk milleti hem de global açıdan bu böyle. Aslında bunu kırılma noktası pandemi süreci içinde oldu. Pandemiden önce baktığımız zaman çok daha sınırlı bir kripto para​ yatırımcısından bahsederken pandemi sürecinden sonra bu oran arttı. Tabii ki bu fiyatla da alakalı. Bitcoin​ tarafından 65 ve 69 bin dolara giden süre zarfı içinde küresel adaptasyonun kripto paralara olan ilginin oldukça ciddi miktarda artığını gördük. Ben bundan sonraki süreçte bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum. 

“KAYDE DEĞER YÜKSELİŞLER DEVAM EDECEK”

Bizimde beklentimiz 2023 yılın içinde Bitcoin’de ve altcoinlerde kayda değer yükselişlerin devam edeceği yönünde 2024 yılı içerisinde baktığımız zaman Bitcoin​ tarafında yeni zirvelere giden fiyatlar görmemiz muhtemel bütün bunları üst üste topladığımız zaman maalesef yeni yatırımcı yüksek fiyatları takip ediyor. Önümüzdeki günlerde kripto paralarda yeni yükselişler yaşandığı sürece yeni yatırımcılar gelmeye devam edecek.

GÜNCEK KRİPTO PARA​ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...