Tgrt Haber

Kripto para piyasalarında hareketlilik! Bitcoin yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, Investing, ekonomim
01 Aralık 2023 16:49 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 16:59
Kripto para piyasalarında hareketlilik! Bitcoin yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Kripto para piyasalarında pozitif seyir devam ediyor. Piyasada tırmanış sürerken, en büyük konumunda yer alan Bitcoin 18 ayın en yükseğini test etti.

Kripto piyasasında tırmanış sürüyor. Piyasada büyük hakimiyet sahibi olan Bitcoin​ yüzde 3’ü varan değer artışıyla yılın en yüksek seviyesini gördü.

Bitcoin fiyatları son dönemde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin’e dayalı borsa yatırım fonunu (ETF) onaylayabileceğine yönelik haberlerle tırmanışına başladı.

18 ayın en yüksek seviyesini gören kripto devi bugünkü işlemlerde 39 bin sınırına dayandı.

‘FED’ SÖYLEMLERİ BITCOINI ALEVLENDİRDİ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 2024 yılının ilk yarısında faiz indirimlerine başlayabileceği öngörüsünün kuvvetlenmesiyle kripto para​ birimleri de desteklendi. Kurumsal yatırımcılar ise spot Bitcoin ETF’in 2024’ün ilk günlerinde onaylanma ihtimalini fiyatlarken yatırımlarını hızlandırmış durumda. Hatta geçen hafta Binance’in ABD otoriteleriyle uzlaşma sağlaması da kripto endüstrisinde bir krizin önüne geçildiği düşüncesiyle piyasa katılımcıları tarafından olumlu algılandı.

Piyasada fiyatlamalara ilişkin olumlu rüzgar eserken, lider kripto para birimi Bitcoin fiyatı, gün içerisinde en yüksek 38 bin 859 dolar seviyesini test etti.

Bitcoin son 7 günlük işlemlerde yüzde 2'nin üzerinde değer kazanırken; piyasa değeri 754 milyar dolar oldu.

ETHERIUM DA YÜKSELİŞE GEÇTİ

İşlem hacmi en yüksek ikinci kripto para birimi olan Ethereum​ (ETH) ise, şu dakikalarda dünkü kapanışına göre yaklaşık yüzde 2,32 oranında yükselişle 2 bin 92 dolar seviyesinde hareket ediyor. ETH, gün içerisinde en yüksek ise 2 bin 106 doları görürken; son 7 gün içerisinde yüzde 1 değer kaybetti.

Küresel bazda kripto paraların piyasa değeri, son 24 saatte yaklaşık yüzde 2,22 oranında değer kazanarak 1,45 trilyon dolara yükseldi.

 

Kaynak: TGRT Haber, Investing, ekonomim
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...