Tgrt Haber

Kripto parada Trump rallisi sürüyor! Bitcoin'in fiyatı 65 bin dolara dayandı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Temmuz 2024 14:05 - Güncelleme : 16 Temmuz 2024 14:20
Kripto parada Trump rallisi sürüyor! Bitcoin'in fiyatı 65 bin dolara dayandı

Donald Trump'ın etkisi ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın "güvercin" mesajlarıyla bitcoin değerine değer katmayı sürdürdü. Bitcoin 65 bin dolara kadar yaklaşırken Trump'ın başkanlığı kazanacağı ihtimali risk iştahını destekledi.

Kripto para​ piyasaların Trump​ rüzgarı esiyor. Kripto paralarda bir süredir devam eden satış baskısı güç kaybetti. Kripto para​ piyasalarına ilişkin pozitif söylemleriyle bilinen Trump​'ın kazanması halinde kriptoda yükseliş hareketlerinin görülmesi bekleniyor.

FED​ BEKLENTİLERİ YÜKSELİŞİ DESTEKLEDİ

FED​'in bu yıl 2 kez faiz indirimine gideceğine ilişkin fiyatlamalar da kripto para​ piyasalarında görülen yukarı yönlü harekette etkili oldu.

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin​ dahil küresel kripto para​ piyasasının değeri yeniden 2 trilyon doların üzerine çıktı. En büyük kripto para​ birimi olan Bitcoin​'in fiyatı son 24 saatte ABD​'de kripto piyasasına yönelik düzenlemelerde rahatlama umuduyla Haziran sonundan beri ilk kez 65 bin dolara yaklaştı.

KAR SATIŞLARI ETKİLİ OLDU

TSİ 12.00 itibarıyla 63 bin dolardan işlem gören Bitcoin​'de cuma gününden bu yana kaydedilen değer kazancı yüzde 10'a çıkarken, analistler, söz konusu düşüşte kar satışlarının etkili olduğunu bildirdi.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum'un fiyatı 3 bin 400 doların altında kaldı. TSİ 11.10 itibarıyla Ethereum, 3 bin 390 dolar seviyesinde işlem gördü.

OLUMLU DEĞERLENDİRME

Analistler, ABD​'de hem yeni yatırım araçlarında onayın yaklaşması hem de kasım başındaki başkanlık seçimlerinden sonra Beyaz Saray'ı Trump​'ın yönetme ihtimalinin artmasının kripto piyasasında olumlu değerlendirildiğini belirtti.

Yatırımcıların şu anda Cumhuriyetçi aday Donald Trump​'ın iktidara geri dönmesini beklediğini belirten analistler, Trump​ kısa süre önce kendisini kripto dostu olarak konumlandırdığından, sektör özellikle gelecekte daha az kısıtlayıcı düzenleme yapılmasının umulduğunu kaydetti.

Analistler, ABD​ seçim kampanyasıyla ilgili belirsizliğin azalmasının da kripto varlıklara talebi artırdığına işaret ederek, yatırımcıların Bitcoin​'i likiditeyi park etmek için bir kaçış aracı olarak gördüklerini belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...