Tgrt Haber

Kripto paralar için yarın kritik açıklama geliyor! BTC 9 ayın zirvesini görürken altcoinlerde durum ne? Altcoilnler yükselecek mi?

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
21 Mart 2023 15:11 - Güncelleme : 21 Mart 2023 15:17
Kripto paralar için yarın kritik açıklama geliyor! BTC 9 ayın zirvesini görürken altcoinlerde durum ne? Altcoilnler yükselecek mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 9 ayın zirvesine giderken altcoinlerde durum daha sakin görünüyor. 22 Mart Çarşamba günü FED’den gelecek haberler ise yakından takip edilecek! Kripto paralar için kritik hafta!

ABD Merkez Bankası (FED) faiz toplantısı 21 – 22 Mart tarihleri arasında yapılacak. FED​ tarafından alınan karar 22 Mart akşamı ise FED Başkanı Jerome Powell​ tarafından açıklanması bekleniyor.  ABD’de ve sonrasında Avrupa’da görülen bankacılık krizi sonrasında özellikle Bitcoin’de ciddi bir yükseliş yaşandı. Kripto paralarda olumlu etki eden yeni sürecin kalıcı olup olmayacağı ise merak ediliyor. 10 günde yüzde 30’un üzerinde yükselen Bitcoin ise 9 ayın zirvesine kadar geldi. Altcoinlerde ise durum şimdilik sakin görünüyor. 

ALTCOİNLERDE BOĞA SEZONU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kriptoda boğa sezonu ne zaman başlayacak sorusu yatırımcılar tarafından uzun bir süredir merak ediliyor. Son haftalarda Bitcoin’de başlayan yükseliş sonrasında altcoin​ piyasalarında da benzer bir hareket beklentisi oldu. Bitcoin bu süreçte 9 ayın zirvesine kadar geldi. Piyasalara ilişkin kritik tahminleriyle öne çıkan ünlü kripto analisti Miles Deutscher ise altcoin için beklentilerini açıkladı. Altcoin sezonu için 4 aşamadan bahseden Deutscher, ilk aşamada Bitcoin, ikinci aşamada Ethereum, üçüncü aşamada büyük piyasa değerli altcoinler ve son aşamada ise altcoin sezonu olacağını söyledi. 

BİTCOİN 9 AYIN ZİRVESİNDE!

Kripto para​ piyasalarının lider coini olan Bitcoin (BTC), bankacılık krizinden en çok faydalanan dijital varlıklardan biri oldu. Kasım 2021’de 68 bin dolardan dönene ve 15 bin dolarlara kadar gerileyen Bitcoin, son haftalarda yükselişe geçti. 28 bin dolar seviyelerine kadar gelerek son 9 ayın zirvesini gördü. 

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE?

21 Mart Salı günü FED öncesi kripto paralarda baskı hissedilmeye devam ediyor. Bitcoin (BTC) 27 bin 765 dolar seviyelerini günün ilk saatlerinde takip ediyor. Ethereum (ETH) ise 1.741 dolar seviyesinde onu izliyor. BNB 331 dolarda işlem görürken, XRP 0,385, Cardano (ADA) ise 0,33 doları takip ediyor. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...