Tgrt Haber

Kripto paralarda yeni çöküş endişesi: Bu kez Solana!

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
02 Haziran 2022 09:19 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 09:29
Kripto paralarda yeni çöküş endişesi: Bu kez Solana!

Kripto paralar şiddetli bir sarsıntı daha geçirdi. Son dönemde yatırımcılarının yüzünü güldürmeyen piyasa, Fed’in çok konuşulan parasal sıkılaşmayı başattığı dönemde birkaç şok etkisiyle birden sarsıldı. En büyük blok zincirlerinden Solana bir süre durdurulurken, yatırımcılar tansiyonu yüksek saatler yaşadı.

Kripto para​ piyasasında düşüşler son bulmuyor. Bitcoin’in kritik 31 bin dolar seviyelerine dayanarak yeni bir yükselme umudu başlattığı günlerde gelen yeni düşüşle adeta tomurcukların üzerine dolu yağtı.

Dün akşam aniden Solana blok zinciri bazı sorunlar nedeniyle blok üretimini askıya almak zorunda kaldı. Durdurulan ağ için doğrulayıcılar hızla göreve çağrılırken, SOL kripto para birimi dakikalar içinde büyük bir düşüş gördü.

YÜZDE 12 DEĞER KAYBETTİ

Son Terra LUNA bunalımından sonra kripto paraların güvenilirliği tartışılırken SOL’un yatırımcılarına yaşattığı şok birçok düşüşü tetikledi. En yüksek seviyesi olan 260 dolar zirvesinden yaklaşık yüzde 85 uzakta bulunan popüler altcoin, son 24 saat içinde yüzde 12’den fazla düştü.

En büyük blok zincir ve ikinci en büyük kripto para olan Ethereum’un başlıca rakibi olarak görülen Solana’da görülen bu sorun ise ilk değildi. Daha önce de 7 kez durdurulan ağ kripto ekosisteminde hedef oldu.

TÜM PİYASA DÜŞTÜ

Tüm kripto paraların çok kazandırdığı Kasım-Aralık 2021 döneminin ardından gelen düşüş trendinde büyük kayıplar veren kriptolar arasında olan SOL’un bu gelişmesi piyasada yeni bir düşüş dalgası başlatacağı endişesine neden oldu.

Son 24 saat içinde Bitcoin​ yüzde 5’ten, Ethereum​ yüzde 6’dan, BNB Coin yüzde 5,9’dan, Ripple yüzde 5,5’tan, Doge coin yüzde 5,8’den, Shiba yüzde 6,8’den Avalanche yüzde 10’dan ve Cardano yüzde 6,5’dan fazla kayıp gördü.

Toplamda 4 saat süren kesinti, ikinci bir Terra endişesine neden oldu. Kripto ağı, bundan geriye doğru 30 Nisan’da, Ocak’ta ve daha önce Aralık ile Eylül’de gördüğü kesintilerle sorunu adeta kronik hale getirdi.

YENİ BİR ÇÖKÜŞ MÜ GELİYOR?

Tüm yatırımları sıfırlanan LUNA yatırımcıları ise son günlerde kurtarma operasyonunu gözlüyor. Bir dizi işlem uygulanan kripto paranın değeri 20 dolar ve 10 dolar seviyelerini gördü ancak bu noktalarda tutunamamış görünüyor.

Solana, Ethereum'un henüz başaramadığı yüksek işlem hacmi nedeniyle yaygın olarak bir Ethereum rakibi olarak kabul ediliyor. Ayrıca, Solana proje, Avrupa’nın kapsamlı büyük borsası FTX tarafından da desteklendi. Bu avantajlar, SOL'un piyasa değerine göre dokuzuncu en büyük kripto para birimi olmasına yardımcı olurken, devam eden kesintilerin piyasanın değerine zarar verdiği belirtiliyor.

CANLI KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...