Tgrt Haber

Kriptoda kritik hafta! BTC yüzde 40 arttı! 28 bin doları zorluyor! BTC, ETH, ADA, BNB... Kriptolar yükselecek mi? Uzmanlar uyardı!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
20 Mart 2023 12:31 - Güncelleme : 20 Mart 2023 12:34
Kriptoda kritik hafta! BTC yüzde 40 arttı! 28 bin doları zorluyor! BTC, ETH, ADA, BNB... Kriptolar yükselecek mi? Uzmanlar uyardı!

Kripto para piyasalarında yükseliş rüzgarları devam ediyor. Yeni hafta ise kriptolar için kritik. Peki, Bitcoin ve kripto paralar yükselmeye devam edecek mi? İşte kriptoda son durum…

Kripto para​ piyasalarında uzun süren durgunluk ve düşüşler sonrasında bir süredir yükseliş trendi devam ediyor. Sene başında 16 bin 500 dolar seviyelerinden işlem gören lider kripto para birimi Bitcoin​ (BTC), geçtiğimiz hafta başlayan ralli ile son 9 ayın zirvesine yerleşti. 28 bin doları test eden Bitcoin’in ardından altcoinlerde de benzer bir hareket takip ediliyor. Sadece bir hafta içinde Bitcoin’de görülen yükseliş ise 2022 yılında yatırımcıları büyük zarara sokan kayıpları neredeyse kurtarma eğilimi gösterdi. 

BİTCOİN YÜZDE 40 YÜKSELDİ!

Kasım 2021’de 68 bin dolar seviyesine gelerek tüm zamanların en yüksek değerini gören Bitcoin, 2022 yılında ise sert düşerek 15 bin dolara kadar gerilemişti. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından alınan faiz artırma kararları etkili olmuştu. Son olarak 2023 yılında hafif bir toparlanma eğilimi gösteren Bitcoin, ABD’den yaşanan bankacılık krizi sonrasında ve yaşanan yeni gelişmeler ile artan risk iştahı sonrasında ciddi bir toparlanma yaşadı. 

KRİPTO PARALAR İÇİN KRİTİK HAFTA!

Kripto paralar ve piyasalarda bu hafta birçok önemli haber yakından takip edilecek. 20 Mart Pazartesi itibariyle bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’nin konuşması bekleniyor. Salı ve Çarşamba günlerinde de ECB’den gelen haberler piyasalarda takip edilecek. 22 Mart Çarşamba günü ise piyasalar açısından kritik. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından faiz kararı verilecek. Hemen ertesinde ise ABD ilk işsizlik başvurularının gelmesi bekleniyor. Kriptolar üzerinde bu haberlerin ciddi bir etki yaratması bekleniyor. Uzmanlar ise yatırımcıları bu gelişmelere karşı uyarıyor.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE?

20 Mart Pazartesi gününde hafta başı itibariyle kripto nispeten sakin seyrediyor. Bitcoin 27 bin 530 dolar seviyesinde ilerlerken, Ethereum​ (ETH) ise onu 1.762 dolar ile takip ediyor. BNB 335 dolarda hareketini sürdürüyor

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...