Tgrt Haber

Altın alınır mı? İslam Memiş 'yeni ralli' uyarısı yaptı: O seviye için TL'si olan kaçırmasın

07 Ekim 2022 15:38 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 17:14
İslam Memiş, Borsa yatırımı için Kasım ayı ortalarına kadar bekleyeceğini söyledi.

Piyasalar haftanın kapanış gününde de hareketli… Borsa İstanbul rekor kırarken altın ve gümüşte kar satışlarına bağlı olarak hafif dalgalanmalar yaşanıyor. Bir süredir küresel piyasalarda düşüş yaşayan dolarda ise alıma bağlı olarak hafif yükselişler var. Euro, Sterlin ve Kripto paralarda da hafif dalgalı seyir dikkat çekiyor. Vatandaş “Altın ve gümüş almak için geç mi?” sorusuna cevap arıyor. “Yeni ralliler göreceğiz” diyen Finans Analisti İslam Memiş, “TL’si olanlar için gram altın ve gümüş alım için uygun zaman” dedi. 

İslam Memiş, Borsa yatırımı için Kasım ayı ortalarına kadar bekleyeceğini söyledi.

Haftanın son kapanış gününde para ve altın​ piyasaları hareketli seyrediyor. BM ve IMF’nin Fed’e faiz artırma politikaları konusunda uyarmasının etkileri devam ediyor. Ayrıca bugün açıklanacak ABD’de tarım dışı verileri de piyasalar üzerinde etkili. Bir süredir ani yükselişler yapan gram altında ve gümüşte bir miktar kar satışları dikkat çekiyor. Öte yandan küresel piyasalarda düşüş yaşayan dolarda ise bir miktar alıma dayalı yükselişler yaşanıyor. Jeopolitik risklerin de devam ettiği bu dönemde vatandaş gümüş​ ve altın alımı için geç mi kalındı sorusunu merak ediyor. Finans Analisti İslam Memiş​, TL’si olanların gümüş ve gram altın alabileceğini söyledi.  

İslam Memiş, Borsa İstanbul​ ile ilgili Kasım ayı ortasını bekleyeceğini belirterek “Kasım ayı ortasında 3.000 seviyenin altında bir rakam görürsem 3 hisse senedi belirleyip kenarda tutacağım” dedi. 

DİKKAT! DOLARDA TEPKİ YÜKSELİŞİ VAR 

Doların serbest piyasalarda 18.60 liranın üstündeki hamlelerin kalıcı olduğunu gözlemlediğini kaydeden Memiş, “Dolar endeksindeki gerilemenin ardında hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalarda bir tepki yükselişi var. Yılın son çeyreğinde 20-21 lira aralığında bir kur yükselişi bekliyorum. Kasım ayının ortasında yeniden değerlendirmek gerekiyor. Dolardaki bu yükseliş gram atın, gram gümüş ve majör para birimlerinde yükselişe neden olacak” dedi. 

EKİM'DE PARİTELER TOPARLANACAK 

Memiş, Ekim ve Kasım aylarında Euro/dolar paritesinde bir toparlanma beklediğini söyledi. Petrol fiyatlarında düşüş beklemediğini kaydeden Memiş, “Yılın son çeyreğinde 120-130 dolar​ seviyesini bulacaktır” dedi. Memiş, pompa fiyatlarına zam geleceğini belirterek “Bu da enflasyonu etkileyecek. Ayrıca petrol fiyatları gıdayı etkiliyor” ifadelerini kullandı. 

GRAM ALTIN ALMA ZAMANI MI? 

Altının ons fiyatının 1.728 dolar seviyesine kadar yükselişiyle kar satışlarının geldiğini belirten Memiş, şunları söyledi: “Ons altın geniş bant aralığı 1.680-1.780’dır. 1.704 seviyesinden kapanışlar gerçekleşirse 1.680 dolar bant aralığına inebilir ancak bu kalıcı olmaz.Gram altının 1.000 lira altına sarkması zor. Gram altındaki düşüşler kalıcı değil. Gram altın 1.038 lira direnci 3 kez test edildi. Tekrar onstan kaynaklı geri çekildi, önümüzdeki süreçte 1.060, 1.090 lira seviyelerinin kırıldığını göreceğiz. Altın ve gümüşte düşüşler alım için fırsat.

Eline yeni TL geçen kişiler için gram altın fiyatlarının bir fırsat olduğunu belirten Memiş, gram altın ile ilgili şunları söyledi: “Gümüş adeta show yaptı. Bir miktar kar satışı geldi. Satışın gelmesi normal. ABD’de tarım dışı verisi açıklanacak. Alım için fırsat” 

Memiş, kripto paralarda yatırımcılarının yeni ralliler göreceklerini söyledi.  


 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...