Tgrt Haber

Kritik veri açıklandı, Almanya resmen resesyona girdi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
25 May 2023 13:44 - Güncelleme : 25 May 2023 13:47
Kritik veri açıklandı, Almanya resmen resesyona girdi

Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden sanayi devi Almanya ekonomik sorunlarını aşamıyor. Ülkede açıklanan gaysi safi yurt içi hasıla verisinin revize edilmesiyle resesyon ilan edildi.

Almanya​ ekonomisi yılın ilk çeyreğinde beklentilerin üzerinde daraldı. Ülkede ilk çeyreğe ilişkin açıklanan gayri safi yurt içi hasıla verisi revize edildi ve son veriler, ülke ekonomisinin resesyona girdiğini gösterdi.

BEKLENENİN ÜZERİNDE DARALDI

Foreks Haber’de yer alan habere göre; Almanya ekonomisine yönelik verilerin yayımlandığı Destatis internet sitesi çarpıcı rakamları paylaştı. Bugün açıkladığı verilere göre, 2023 ilk çeyrekte Alman ekonomisi hanehalkı harcamalarındaki yavaşlamanın etkisiyle yüzde 0,3 daraldı. Ülkede ekonomi, 2022'nin son çeyreğinde de yüzde 0,4 daralmıştı.

ENFLASYON​ ETKİSİNİ GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR

Destatis yaptığı açıklamada, "Yüksek fiyat artışlarının ısrarcılığı Alman ekonomisi üzerinde bir yük olmaya devam ediyor. Hanehalkı 2023 ilk çeyrekte daha az yeni araç aldı ve gıda, içecek, kıyafet ve ayakkabı için daha az harcadılar." dedi. Ekonomistler ilk çeyrekte GSYH​'iın değişim göstermediğini tahmin ediyorlardı.  İlk çeyrekte düzeltilmiş GSYH yıllık yüzde 0,5 daraldı. İlk tahminde daralma oranı yüzde 0,1 olarak açıklanmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...