Tgrt Haber

Kritik veri öncesi altın yükselişe geçti: Uzmanlar yaz aylarından çıkacağı seviyeyi açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
09 May 2023 15:01 - Güncelleme : 09 May 2023 15:15

Fed faiz karmaşası ve yurt içinde dolar/TL kuruna bağlı olarak altın yönünü yeniden yukarı çevirdi. Yarın Fed kararlarına ve altın fiyatlarına yön verecek olan ABD TÜFE verileri yayımlanacak. Enflasyon verileri öncesinde gram altın yeniden 1.270 seviyelerinin üzerine çıktı. Küresel piyasaların nabzını tutan uzmanlar ise altının tutunacağı seviyeyi açıkladılar.

Tüm piyasalar ABD enflasyon​ verilerini yakından takip ediyor. Fed​ faizlerine yönelik beklentiler yılın geri kalanından sıkı para politikalarından vazgeçileceğine yönelik. Bankacılık krizleri ons tarafını desteklerken gram altın yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar ise altının gelecek görünümü hakkında bilgiler verdi. 

SÖZLE YÖNLENDİRMELER DEVAM EDİYOR

Analistler, ABD'de devam eden borç krizi ve para politikasına ilişkin belirsizliklere işaret ederek, artan risk algısının "güvenli liman" olarak kabul edilen altının ons fiyatını desteklediğini ifade etti. ABD'de yarın açıklanacak enflasyon verileri öncesi ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözle yönlendirmelerde bulunduğunu belirten analistler, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee'nin "hazirandaki toplantıdan çıkacak faiz kararını değerlendirmek için henüz erken olmakla birlikte üretici fiyatlarının deflasyonist bir ortama girdiğini" söylediğini aktardı.

ABD’DE BORÇ KRİZİNE YÖNELİK GELİŞMELER TAKİP EDİLİYOR

Analistler, söz konusu gelişmelerin tahvil piyasalarında satış baskısını desteklediğini ifade ederek, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ayki toplantıda 25 baz puan faiz artışına gideceğine yönelik ihtimalin yüzde 15 seviyesine yükseldiğini vurguladı. Bugün Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve ABD'deki borç krizine ilişkin haber akışının takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.020 ve 2.000 doların destek, 2.040 ve 2.070 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

YAZ AYLARINDA ALTIN 2 BİN DOLAR SEVİYESİNDE OLACAK

Commerzbank’taki ekonomistleri altının gelecek görünümü hakkında şöyle bir değerlendirme yaptı: Önümüzdeki iki çeyrek boyunca, altının kabaca 2.000 dolar seviyesinde olacağını tahmin ediyoruz. Dolayısıyla mevcut seviyelerinin sadece marjinal olarak altında olmasını bekliyoruz. Fed’in faiz oranlarında geri dönüş beklentisini daha net bir şekilde ortaya koymasıyla birlikte, altının kalıcı ve daha belirgin bir şekilde 2.000 dolar seviyesinin üzerine çıkması muhtemel. Ancak bunun sadece bu yılın sonuna doğru gerçekleşmesini bekliyoruz.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...