Tgrt Haber

Kur korumalı mevduat rekor tazeledi! Ulaştığı rakam dudak uçuklattı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
02 Mart 2023 17:02 - Güncelleme : 02 Mart 2023 17:11
Kur korumalı mevduat rekor tazeledi! Ulaştığı rakam dudak uçuklattı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) haftalık verilerine göre 6 Ocak haftasından bu yana Kur korumalı mevduat kesintisiz olarak artışını sürdürüyor. KKM 24 Şubat haftası itibariyle 1 trilyon 551,8 milyar lirayla rekor kırdı.

Kur korumalı mevduat​ 6 Ocak haftasından bu yana aralıksız artışlarını sürdürüyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) haftalık verilerine göre 24 Şubat haftası itibariyle 1 trilyon 551,8 milyar liraya yükselerek rekor tazeledi. KMM bir haftada 51 milyar 973 milyon lira artış yaşarken KKM’de 6 Ocak’tan bu yana yükseliş ise 181,8 milyar liraya ulaştı.

MERKEZ BANKASI​ KARARLARI ETKİLİ OLDU

BDDK verilerinden elde edilen bilgilere göre, KKM​ büyüme hızı son haftalarda güçlü bir yükseliş gösterdi. 2023 yılının ilk aylarında yüzde 3’lük düşüşün ardından KKM büyüklüğü Merkez Bankası'nın döviz dönüşlü KKM mevduat faizinde üst sınırını kaldırmasıyla yükseldi. Artışlarda bankaların TL mevduat oran hedefinin yüzde 60'a yükseltilmesi de etkili oldu.

GEÇEN HAFTAYA GÖRE YÜZDE 3,5 YÜKSELDİ

Şubat ayının ilk haftasında 48.9 milyar liralık haftalık büyüme gösteren KKM hacmi, 24 Şubat haftasında ise geçen haftaya göre yüzde 3,5 yükseldi ve yaklaşık 52 milyar lira büyüdü.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...