Tgrt Haber

Kurban Bayramı kokoreççi esnafını vurdu: Piyasada hala kokoreç yok!

18 Temmuz 2023 13:52 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 13:59
Kurban Bayramı kokoreççi esnafını vurdu: Piyasada hala kokoreç yok!

Kokoreç esnafı, piyasada yeterli kokoreç olmamasından yakınıyor. Vatandaşların değişilmez lezzetlerinden olan kokoreçle ilgili Kurban Bayramı tatilinin etkisini hala yaşadıklarını ifade eden esnaf, piyasada yeterli kokoreç olmamasının satışlarını etkilediğini söyledi.

Kurban Bayramı’nın üzerinden hayli zaman geçmesine rağmen kokoreççilerde ürün sıkıntısı yaşanıyor. Kokoreç esnafı, bayramda kesilen kurban sakatatının henüz kendilerine ulaşmadığından yeterli satış yapamamaktan sıkıntı yaşıyor. 

ESNAF​ İŞLERİN AÇILMASINI BEKLİYOR

Küçükbaş veya büyükbaş hayvanların ince bağırsağına sarılarak yapılan kokoreç için depolarına henüz ürün gelmediğini belirten kokoreççiler, bir hafta 10 gün içinde işlerinin açılmasını bekliyor Eskişehir’de 6 yıldır kokoreççilik yapan Hüseyin Ejderha, Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanların sakatatlarının kendilerine henüz ulaşmadığını ifade etti. 

Kokoreç için depolarına henüz ürün gelmediğini belirten kokoreççiler, bir hafta 10 gün içinde işlerinin açılmasını bekliyor.

YETERLİ SAYIDA KOKOREÇ YAPILACAK MAL BİZE GELMEDİ

İşlerinin açılmadığını kaydeden Ejderha, tatilin etkisinin sürdüğünü ifade ederek şunları dile getirdi: “Şu anda piyasada kokoreç yok. Kurban Bayramı'ndan vatandaşlar kurbanlarını kesti. Ama henüz yeterli sayıda kokoreç yapılacak mal bize gelmedi. İşlerimiz henüz umduğumuz gibi gitmiyor. Vatandaşlar bayram tatili için şehri boşalttılar. Hala tatilin etkisini yaşıyoruz. Bir haftaya kadar kokoreçlerimizin çoğalacağını düşünüyoruz.”

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...