Tgrt Haber

Kuzey Koreli hackerlar başa bela! Binlerce cüzdanı ele geçirdiler: 100 milyon dolarlık kripto vurgunu

14 Haziran 2023 13:34 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 15:22
Fotoğraf: Cointelegraph

Kuzey Koreli hackerlar, Atomic Wallet isimli kripto para uygulaması kullanan 5 binden fazla kişinin cüzdanını ele geçirdi. "Lazarus" isimli hacker grubu, 100 milyon dolardan fazla kripto parayı çaldı.

Fotoğraf: Cointelegraph

Kuzey Kore​ merkezli  'Lazarus' ismiyle bilinen hacker grubu, 'Atomic Wallet' isimli kripto para uygulamasında 5 bin 500'den fazla kişinin cüzdanı çaldı. Söz konusu hırsızlığın ardından Estonya merkezli Atomic Wallet'ten olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

NTV'de yer alan haberde; şirket daha önce sistemlerine sızıldığını kabul etmiş ve bunu soruşturmak üzere analiz firması Chainalysis ile anlaştığı aktarıldı.

ÇALINAN PARALAR NÜKLEER PROGRAMA AKTARILIYOR

Birleşmiş Milletler, 2023 başında yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin 2022'de bir önceki yıla göre daha çok dijital para hırsızlığı yaptığını ortaya koymuştu.

Uluslararası gözlemciler çalınan bu paraların Kuzey Kore'nin yaptırımlara maruz kalan nükleer ve füze programlarına aktarıldığını belirtiyor.

Kaynak: NTV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...