Tgrt Haber

KYK kredi borçları silindi mi? KYK kredi ödeme planı!

26 Kasım 2022 09:07 - Güncelleme : 26 Kasım 2022 09:57
KYK kredi borçları silindi mi? KYK kredi ödeme planı!

Öğrenim Kredisi Borçlarında Yeni Dönem Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar liralık borcunun silindiğini açıkladı. Peki, KYK borçları ne zaman silindi? KYK borcu nasıl öğrenilir?

KYK​ faizlerinin silinmesi gündeme geldikten sonra Resmi Gazete'de yayınlandı. Bakan Kasapoğlu 1 milyon 392 bin 629 kişinin KYK faiz​ oranlarının silindiğini açıkladı. Bu karara göre, KYK kredi faizlerinde yeniliğe gidildi. Peki, KYK borçları nasıl öğrenilir? KYK kredi borcu sorgulama! 

KYK KREDİ BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Kabine Toplantısının ardından KYK kredisi alan öğrenci ve mezunlara ilişkin açıklama yaptı. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, "Öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, öğrenim kredisi olarak verilen miktar kadardır." ifadeleri yer aldı. KYK kredi faiz oranları silindi. Vatandaşlar, e-devlet üzerinden kalan borç​ miktarlarını ödeyebilirler. 

KYK KREDİ ÖDEME PLANI

KYK borçlarınnın faiz oranları silinerek ödenmesi gereken ücret belli oldu. KYK borç miktarını öğrenmek isteyen kişiler e-devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra "KYK geri ödeme sorgulama" alanından ödemesi gereken miktarı öğrenebilirler. Bu sayfada silinen miktar, taksit tutarı ve süresi yer alır. 

KYK BORÇ MİKTARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN 

KYK BORÇLARI NASIL ÖDENECEK?

KYK borçları Ziraat Bankası üzerinden ödenebilecek. Taksitler Ziraat Bankası şubelerinden nakit veya Ziraat Bankası internet uygulaması üzerinden kredi kartı ve banka kartı şeklinde ödenebilir. 

 

Kaynak: tgrt
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...