Tgrt Haber

Limak İnşaat, “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” sıralamasında 50’nci sıraya yükseldi

26 Ağustos 2022 11:05 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 11:12
Limak İnşaat, “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” sıralamasında 50’nci sıraya yükseldi

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021 yılına göre 6 basamak birden yükselerek 50’nci sırada yer aldı.

Limak İnşaat, “ENR 2022 - Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde ilk 50 arasına girdi. Dünya inşaat sektörünün referans dergisi ENR tarafından, müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirler esas alınarak hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesi açıklandı. 

İnşaat ve müteahhitlik alanında gerçekleştirdiği uluslararası dev projelerle küresel ligde yükselişini sürdüren Limak İnşaat, 2022 listesinde 2021’e göre 6 basamak birden yükselerek büyük bir başarıya imza attı. Dünyanın önde gelen inşaat gruplarından biri olan şirket, 50’nci sırada yer alırken listedeki 43 Türk şirketi arasında ikinci sıradaki yerini korudu.

Gelecek 10 yılın ana gündem maddesi: Sürdürülebilirlik

Havaalanlarından limanlara, barajlardan sulama tesislerine, otoyollardan hidroelektrik santrallere, endüstriyel tesislerden petrol ve doğal gaz boru hatlarına, tatil köylerinden bina komplekslerine kadar birçok başarılı projeye imza atan Limak İnşaat, sürdürülebilirlik alanında da çalışmalarına devam ediyor. 

Dünyanın 15 farklı ülkesinde farklı sektörlerdeki projeleri ve 60 binin üzerindeki çalışanıyla faaliyet gösteren Limak Şirketler Grubu’nun önümüzdeki 10 yıl için belirlediği hedefleri arasında ise tüm sektörlerinde sürdürülebilirlik anlayışının geliştirilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştirmek, 2026 yılına kadar kadın istihdamını grup bünyesinde yüzde 40 artırmak, 2026 yılına kadar ortalama yüzde 25 enerji verimliliği ve yüzde 28 su verimliliği sağlamak, emisyon salımını ortalama yüzde 27 azaltmak, tüm şirketlerinde “sıfır atık” hedefine ulaşmak, 2030 yılına kadar toplam enerji tüketiminde yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını en az yüzde 30’a çıkarmak ve tüm tedarikçilerinin sürdürülebilirlik eğitimlerini 2026 yılına kadar tamamlamak ve çalışan bağlılığını her yıl artırarak, güvenli bir çalışma ortamı sağlamak yer alıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...