Tgrt Haber

Louren, emin adımlarla büyümeye devam ediyor

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com
12 Temmuz 2024 14:46 - Güncelleme : 12 Temmuz 2024 14:49
Louren, emin adımlarla büyümeye devam ediyor

Louren, Türkiye’nin beach tekstili alanında kısa sürede sıfırdan Türkiye’nin sayılı firmalara arasına girmeyi başardı.

Türkiye’de kendi markası ve tasarımlarıyla mayo ve bikini sektöründe faaliyet gösteren Louren, orta halli Tokatlı bir ailenin oğlu olan Çağlar Solmaz tarafından 5 yıl önce İstanbul’da kuruldu.

LOUREN, EMİN ADIMLARLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Louren Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Solmaz, merkezi İstanbul Ataşehir’de olan ve yıllık 200 bin âdetin üzerinde üretime sahip markanın kadın ve erkek iç giyim, ev ve uyku giyim, çocuk mayo, bikini, deniz şortu, çorap ürünleri ile plaj ve ev giyim modasına yönelik birçok ürün sunduğunu ifade etti.

Hazır giyim üretiminde dünyanın en büyük dördüncü üreticisi olan Türkiye, bu sektörün birçok alt kategorisinde önemli bir üretim gücüne sahip bulunuyor.

Bu alanlardan biri de mayo, şort ve bikini. Milyonlarca adet üretim kapasitesine sahip mayo, şort ve bikini üretiminde söz sahibi firmalardan biri de Louren. İstanbul Ataşehir’dekifabrikasında yılda 200 bin adet ürün üreten firma, üretiminin bir bölümünü iç piyasaya verirken, önemli bir kısmını da ihraç ediyor. Louren Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Solmaz, bu yıl özellikle yurtdışından ciddi bir talep aldıklarını belirtiyor.

BODRUM VE ÇEŞME'DE EN ÇOK TERCİH EDİLEN MARKA OLDU

Ürün gamlarında kadın mayo-bikini ve plaj aksesuarlarıyla erkek ve çocuk mayo ve şortlarının bulunduğunu belirten Solmaz, yılda yaklaşık 100 bin adet üretim gerçekleştirdiklerini söylüyor. Çağlar Solmaz “Ürünlerimiz Bodrum, Çeşme başta olmak üzere İstanbul, İzmir ve Muğla olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrinde satışa sunuldu. Bunun yanı sıra kendi markamızla 50'ye yakın ülkeye de ihracat gerçekleştiriyoruz. Satışlarımızın yüzde 20'lik kısmını ihraç ediyoruz. ABD, İtalya, İngiltere, Rusya, Katar, Mısır, Romanya, Kazakistan ve Kıbrıs gibi birçok ülkeye sevkiyatımız devam ediyor. Bu yıl ise yeni pazar olarak Orta Doğu ülkelerine ihracatı başlattık” dedi.

500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Kendi fabrikalarındaki üretimin dışında kendilerine bağlı olarak fason üretim yapan atölyelerin de bulunduğunu söyleyen Çağlar Solmaz, buralarda çalışanlarla birlikte yaklaşık 500 kişiye istihdam sağladıklarını vurguluyor. Bu yıl 400 yeni modeli piyasaya sürdürdüklerini belirten Solmaz, ürünlerinin ayırt edici özelliğinin kalıpları olduğunu vurguladı. Solmaz, kadın ve erkek 'beach wear', kadın ve erkek iç giyim, ev ve uyku giyim ürünlerine ciddi talep olduğunu aktardı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...