Tgrt Haber

Maaş zammı eridi! Kamu işçisi refah payı ve vergide düzenleme istiyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Şubat 2024 15:55 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 16:03
Maaş zammı eridi! Kamu işçisi refah payı ve vergide düzenleme istiyor

Kamu işçileri maaşlarına zam için yürüdü. Toplu sözleşme kazanımlarının enflasyon karşısında geçersiz kaldığını dikkat çeken işçiler hükümetten refah payı ve vergide düzenleme istiyor.

Kamu işçileri​ maaşlarına refah payı​ verilmesi için eylem yaptı. Enerji işçileri, DSİ Bölge Müdürlüğü önünde toplanarak hükümetten taleplerde bulundu.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Samsun Şubesi üyeleri, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanarak, taleplerini basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdular.

TÜM KAMU ÇALIŞANLARINA 'REFAH PAYI' VERİLSİN

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan TES-İŞ Samsun Şube Başkanı Emrah Baylan, “Yürürlük tarihi 1 Ocak olan kamu işçisi üyelerimize yüzde 32,57 oranında zam yapıldı. 1 Mart’ta yürürlüğe giren sözleşme kapsamında enflasyonun daha düşük çıkması nedeniyle gelir kaybına uğrama riskiyle karşı karşıya kaldılar. Girişimlerimiz sonrası imzalanan ek protokol ile Mart ayında yapılacak zammın da asgari yüzde 32,57 olmasını garanti altına aldık. Asgari ücrete bazı kesimlerde yapılan yüksek zamların ardından tüm kamu çalışanlarına 'refah payı' verilmesi talebinde bulunduk. Mart ayı sözleşmesinde elde ettiğimiz kazanımın dışında refah payına ilişkin henüz bir sonuç alınamamıştır.” dedi.

"VERGİ DÜZENLEMESİ ACİLEN HAYATA GEÇİRİLMELİ"

Emrah Baylan, çalışanın maaşlarında büyük kesintiye neden olan vergi dilimine dikkat çekerek, “Önemli taleplerimizden biri de vergi adaletidir. Üyelerimizin Ocak ayında aldıkları maaşı, yılsonunda da aynı şekilde almasını istiyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın. Enflasyonun bu şekilde sürekli artması, imzaladığımız sözleşmelerdeki kazanımları ortadan kaldırıyor. Ek iyileştirme protokollerini zorunlu kılmaktadır” diye konuştu. Basın açıklaması, sloganların atılmasının ardından sonlandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Orhan 2 Mart 2024 10:22

Zaten Yüzde yirmilik vergi dilimine girdik verilen zam maaşa hiç yansımıyor.

Kamu iscisi28 Şubat 2024 11:31

Sesimiz olduğunuz için tskler

Sonraki Haber Yükleniyor...