Tgrt Haber

Mahkeme kararını verdi: 3 büyük marketin talebi reddedildi, para cezası işleyecek

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2022 11:17 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 11:37
Mahkeme kararını verdi: 3 büyük marketin talebi reddedildi, para cezası işleyecek

Ankara İdare Mahkemesi, Bim, Carrefoursa ve Migros’a Rekabet Kurumunun verdiği ceza ile ilgili marketlerin yürütme durdurma talebini reddetti.

Migros​ Ticaret Anonim Şirketi, Carrefoursa Carrefour​ Sabancı Ticaret Merkezi Anonim Şirketi ve Bim​ Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi mahkede aradıklarını bulamadı.

Marketler, Ankara İdare Mahkemesi nezdinde Rekabet Kurumunun rekabet ihlali nedeniyle almış olduğu kararın iptali ve yürütmenin durdurulmasını talep etmişti.

Mahkeme, açmış oldukları davada istemin reddine karar verdi.

Rekabet Kurulu​,söz konusu marketler ile birlikte Savola Gıda, ŞOK Marketler ve Yeni Mağazacılık AŞ'ye haksız rekabet gerekçesiyle yaklaşık 2,7 milyar TL'lik idari para cezası vermişti.

Ayrıca İdare Mahkemesince Savola Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin açtığı davada yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...