Tgrt Haber

Maliye'den 36 ilde 500 kuyumcuya baskın! POS cihazları ve faturalar incelendi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Ekim 2024 12:14 - Güncelleme : 04 Ekim 2024 16:37
Maliye'den 36 ilde 500 kuyumcuya baskın! POS cihazları ve faturalar incelendi

Vergi kaçaklığına yönelik denetimler tüm hızıyla sürerken Maliye'nin 500 kuyumcuya baskın düzenlediği öğrenildi. Kuyumcuların POS cihazları ve banka hesapları kontrol edildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahı 16 bin 46 lira. Bunlar çok düşük rakamlar" sözlerinin ardından denetimler 36 ile yayıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatlarının ardından kuyum sektörüne yönelik denetimler sıklaştı. Yetkililer temmuz ayında 9 büyükşehirdeki işletmelerde fiili envanterleri araştırdılar. Son olarak 36 ildeki 500'ü aşkın işletmede büyük ve riskli kuyumcu işletmelerine ilişkin denetim ve fiili envanter çalışması yapıldı.


ALTIN FATURALARI İNCELENDİ

Kuyum sektöründe faaliyet gösteren mükelleflere yönelik denetimlerde, fiili stok sayımlarının yanında işletmelerde faturasız altın ve değerli taş alım ve satımı yapılıp yapılmadığı denetlendi. Ayrıca,  ödemelerin ve tahsilatların firmaya ait olmayan banka hesapları üzerinden gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği kontrol edildi.

Denetimlerde, faturalarda ürünlere ait gerçek gram bilgilerine yer verilip verilmediği, mükelleflerin yetki belgeleri olmadığı halde döviz alım-satımı yapıp yapmadığı da araştırıldı. Ayrıca, bu işletmelerde başkalarına ait POS cihazlarının kullanılıp kullanılmadığı gibi birçok husus da incelendi.

Maliye'den 36 ilde 500 kuyumcuya baskın! POS cihazları ve faturalar incelendi - 1. Resim


VERGİDE ADALET İLKEMİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, konuya ilişkin değerlendirmesinde de kayıt dışılıkla her alanda etkin yöntemlerle mücadele ettiklerini söyleyerek "Vergide adalet ilkemiz çerçevesinde çok kazandığı halde düşük gelir beyan eden büyük ve riskli mükellefleri incelemeye devam ediyoruz." dedi.

Dürüst mükelleflerin her zaman yanında olduklarını belirten Şimşek, "Kayıt dışılığın önüne geçerek vergide adaleti sağlamakta kararlıyız. Tüm sektörlere yönelik denetimlerimiz artarak devam edecek." ifadesini kullandı.

VERGİDE ADALETİ SAĞLAMAKTA KARARLIYIZ

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuyla ilgili sosyal medya hesabından şunları kaydetti: “Bir kuyumcunun beyan ettiği aylık ortalama vergi matrahı 16 bin TL! Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız. Kazancını doğru beyan etmeyen mükelleflere yönelik denetimlerimizi genişletiyoruz” 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...