Tgrt Haber

Maraton başlıyor, asgari ücret için ilk görüşmeler yarın!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Kasım 2022 08:55 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 09:20
Maraton başlıyor, asgari ücret için ilk görüşmeler yarın!

Milyonlarca insan 2023 yılı asgari ücret rakamının açıklanacağı günü bekliyor. Yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ ve TİSK başkanları bir araya gelerek görüşmelerin ilkini gerçekleştirecek. Asgari ücret zammı için yapılacak tüm toplantılarda atılacak adımlar bu toplantıda belli olacak.

2023 yılında uygulanacak asgari ücret​ doğrudan 7 milyon kişiyi dolaylı olaraksa Türkiye’de çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor. Asgari ücrete yapılacak olan zam, sadece asgari ücret alan kişilerin değil, Türkiye’deki hemen hemen herkesin maaşını doğrudan etkileyecek. 

ÇALIŞMA TAKVİMİ BELLİ OLACAK

Yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi ve işveren temsilcileri bir araya gelecek. Yeni yılda ortaya çıkacak asgari ücret rakamı yine Bakanlık ve asgari ücret temsilcilerinin aldıkları ortak kararla belli olacak. 1 Aralık’ta Bakan Vedat Bilgin​, TÜRK-İŞ​ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşecek. Yarın yapılacak olan toplantıda çalışma takviminin detayları belli olacak.

KESİN RAKAM KOMİSYON TOPLANTISINDA BELLİ OLACAK

Öte yandan kesin rakam Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantı'sında belli olacak. Komisyon bu yıl 7-8-9 aralık tarihlerinde toplanacak. Toplantıda  işçi, işveren ve hükûmetten 5'er temsilci yer alacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...