Tgrt Haber

Marketlerde indirim yarışı başladı! Raf fiyatları tek tek değişiyor, düşüş yüzde 20’yi buluyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber, Sabah
08 Ekim 2023 10:37 - Güncelleme : 08 Ekim 2023 10:46
Marketlerde indirim yarışı başladı! Raf fiyatları tek tek değişiyor, düşüş yüzde 20’yi buluyor

Cumhuriyetin 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası için çağrıda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a destek veren zincir marketler indirimleri raflarına yansıtmak için hazırlıklarına şimdiden başladı. Gıda dışı ürünler için sürece katkıda bulunan marketlerde indirimler yüzde 20’yi bulacak.

Perakende​ sektörü Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın indirim​ çağrısını raflara yansıtmaya hazırlanıyor. Bazı zincir marketler şimdiden hazırlıklarını tamamladı. İndirim çağrısına destek veren marketler yüzde 20’yi bulan indirimler gerçekleştireceklerini duyurdu.

 Bir çok market indirimler için kolları sıvadı, raflarda fiyatlar düşüşe geçti.

ZİNCİR MARKETLERLE GÖRÜŞÜYORUZ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center Üst Yöneticisi (CEO) Yavuz Altun, İTO Perakende Komitesi Başkanı olarak zincir marketler ile görüştüğünü, marketlerin fiyatlarda indirime gitmeye ve sürece katkı sağlamaya çalışacaklarını ifade ettiklerini söyledi. Altun, "Happy Center marketleri olarak gıda dışı ürünlerde etiket fiyatlarında yüzde 10 ila 20 arasında düşürdük" diye konuştu.

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu ise Bakan Bolat'ın çağrısına uyduklarını, uymaya devam edeceklerini bildirdi.

"ENFLASYONLA MÜCADELEDE MARKETLER ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK"

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu ise Bakan Bolat'ın çağrısına uyduklarını, uymaya devam edeceklerini bildirdi.

Bakan Bolat'ın çağrısı üzerine GPD üyeleri ile istişare ettiklerini ifade eden Özpamukçu, şunları kaydetti:

"Hızlıca ilave neler yapabiliriz diye düşünerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mutlaka marketler enflasyon ile mücadele konusunda elini taşın altına koyacak. Orta Vadeli Program son derece önemli. Artık devletimizin veriler ile ne beklediği, yıl sonunda hangi gelişmeleri beklediği herkesin malumu.

O yüzden tüm tedarikçilerimizin, ekosistemin enflasyon ile mücadeleye destek vermesi gerekiyor. Herkesin hesap kitabını yaparken Orta Vadeli Program ile uyumlanmasını bekliyoruz. Tedarikçilerimizin el birliği ile enflasyonu hep beraber düşürmemiz için vereceğimiz gayretler, yapacağımız indirimlerle halkımızın refahına katkıda bulunmak üzere elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz."

 

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber, Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...