Tgrt Haber

Maserati Ghibli'nin kalbi Bursa'dan geliyor

23 May 2015 05:41
Maserati Ghibli'nin kalbi Bursa'dan geliyor

Yetkililer yeni teknolojilere rağmen içten yanmalı motorların öneminin süreceğine işaret ederek bu gelişmenin Bursa’daki üretim merkezinin de önemini artıracağını vurguladı

Almanya’nın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçisi şirketlerinden Bosch, Boxberg kentinde düzenlenen 62’nci Bosch Uluslararası Otomotiv Basın Toplantısı’nda otomotiv sektöründe yakın gelecekte kullanıma geçecek yenilikçi teknolojileri tanıttı. Elektrikli ve insansız hareket edebilen araçların yanı sıra uzaktan kumanda edilebilen otomotiv teknolojilerinin de tanıtıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Bosch Mobilite Çözümleri Sektöründen Sorumlu Başkanı Dr. Rolf Bulander, “Kişisel mobiliteyi yeniden düşünüyoruz ve motosikletleri, trenleri ve otobüsleri kapsayan bir multimodel konsepte doğru ilerliyoruz. Bosch, kaputun ötesine bakıyor” dedi.

OTOLAR KONTROL ÜSSÜ OLACAK

Bulander, 2025 sonrasında otomobiller aracılığıyla hayatın hemen her aşamasının kontrol edilebilir hale geleceğini söyledi. Ancak gelişen elektrikli ve otonom araç teknolojilerine rağmen başta dizel olmak üzere içten yanmalı motorların dünya genelindeki etkinliğinin devam edeceğini ileri süren Bulander, “Bosch’un motorla ilgili yeni teknolojileri, önümüzdeki beş yıl içerisinde tüketimi dizel motorlar için yüzde 10 ve benzinli motorlar için yaklaşık yüzde 20 azaltabilecek” dedi.

Yetkililer bu aşamada şirketin Bursa’da bulunan tesislerinin öneminin daha da artacağına işaret etti. Bursa’da ulaşılan üretim kalitesinin dünya standartlarında olduğunu da vurgulayan yetkililer söz konusu tesisin Bosch’un dünya çapında bulunan 128 üretim merkezi arasında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Bosch yetkilileri amaçlarının elektrikli otomobiller ve otonom sürüş başta olmak üzere geliştirilecek yeni teknolojilerle otomobil kullanma zevkini küreselleştirmek olduğunun altını çizdi.

UZAKTAN KUMANDAYLA PARK DÖNEMİ

Bosch geliştirdiği ve mobil cihazlara yüklenebilen yazılımlarla araçları uzaktan kumandayla kontrol edilebilir hale getiriyor. Yeni sistemle otomobili park etmek başta olmak üzere çok sayıda görev aracın dışından verilebiliyor.

ELEKTRİKLİ OTO FİYATININ YÜZDE 80'İ PİLE GİDİYOR

-Elektrikli ve otonom otoların tek özelliği düşük emisyon olmayacak.

-Akıllı yazılımlarla (Algoritmalarla) desteklenecek araçlar iletişim üssü olacak.

-Araç türünün yaygınlaşması adım adım gelişecek.

-Tüm araçların bağlantılı olacağı caddelerde trafik güvenliği artacak.

-Otonom otoların yaşlanan toplumlara faydası çok olacak.

-Halen elektrikli bir aracın toplam fiyatının yüzde 80’i pile ödeniyor.

-Pil giderleri 2020’ye kadar yüzde 50 azalırken performansları iki kat artacak.

-2025’te satılan yeni otomobillerin yüzde 15’i elektrikli olacak.

MASERATI GHIBLI’YE KALBİ BURSA’DAN GELDİ

Bosch, Maserati Ghibli’yi yeni nesil temiz dizel araçlarına örnek olarak gösterdi. Yeni Maserati’ye hem düşük tüketim hem de yüksek performans sağlayan Common Rail Enjeksiyon Sistemi ise Bursa’dan geliyor. 6 silindirli dizel motor 272 beygir gücü üretiyor.

887 BEYGİRLİK MOTOR 100 KM’DE 3.1 LİTRE YAKIYOR

Elektrikli otolara geçişin hibrit adı verilen, elektrikli motorun içten yanmalı bir motorla desteklendiği sistemlerle hızlanması bekleniyor. Bu alandaki en çarpıcı araç ise Porsche’nin 918 Spyder modeli. 887 beygir gücündeki araç 100 kilometrede yalnızca 3.1 litre yakıt tüketiyor.

TESLA’NIN S MODELİNİ BOSCH OTONOM YAPTI

Bosch yetkilileri yeni nesil her aracın otonom (Kendi başına gidebilen) hale getirilebileceğini belirtti. Elektrikli oto üreticisi Tesla’nın S modelini modifiye eden Bosch mühendisleri araca Bosch’a ait 50 sensör ve ek parça, bin 300 metre kablo ve 1400 saat işgücü katarak otonom hale getirdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...