Tgrt Haber

Mazot ve benzin ne kadar? Zam var mı? 6 Nisan akaryakıt fiyatları

06 Nisan 2022 10:45 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 10:50
Rusya Ukrayna Savaşında ortaya çıkan sivillerin infazı ve toplu mezar görüntüleri Rus ekonomisine yönelik yeni yaptırımları gündeme getirdi.

Akaryakıt fiyatları jeopolitik gerginlik nedeniyle brent petrolde yaşanan yukarı yönlü trend doğrultusunda artıyor. Ukrayna'dan gelen sivil infaz görüntüleri ABD ve AB ülkelerinden Rus ekonomisine yeni yaptırım haberlerini gündeme getirirken akaryakıt fiyatlarında zam haberleri arka arkaya gelmeye devam ediyor. İşte ''Benzin ve mazota zam gelecek mi?'' sorusunun cevabı ve 6 Nisan akaryakıt fiyatları…

Rusya Ukrayna Savaşında ortaya çıkan sivillerin infazı ve toplu mezar görüntüleri Rus ekonomisine yönelik yeni yaptırımları gündeme getirdi.

Brent petrol jeopolitik gerginlik devam ederken ‘barış müzakareleri’ gelişmeleri nedeniyle zaman zaman geri çekilse de sıcak çatışma ve yaptırım haberleri ile toparlanıyor. Rus ekonomisini hedef alan yaptırımlar petrol fiyatlarını yukarı yönlü desteklerken son olarak ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından gelen Rusya'ya yönelik yeni yaptırım çağrısında bulundu. Kiev’in kuzeyinde yer alan Buça kentinden gelen infaz ve toplu mezar görüntüleri ardından ABD ve Avrupa ülkeleri yeni yaptırım paketleri için hazırlanıyor. Peki yaptırımlar akaryakıt fiyatlarını nasıl etkiler? Benzin ve mazot fiyatı artacak mı?

BENZİN VE MAZOT NE KADAR?

Brent petrol fiyatlarına bağlı olarak benzin ve motorin fiyatları anlık değişiyor. Jeopolitik gerginliğin yanında Çin'in Şangay şehrinde uygulanan sokapğa çıkma yasağı ve sıfır vaka stratejisi Çin, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olması nedeniyle piyasadaki daralmayı hafifletmeye yardımcı olabilir. İşte benzin ve mazot fiyatları:

MAZOT FİYATLARI

  • İstanbul mazot fiyatı: 21,27 TL
  • Ankara mazot fiyatı: 21,35 TL
  • İzmir mazot fiyatı: 21,33 TL

Mazot ve benzin ne kadar? Zam var mı? 6 Nisan akaryakıt fiyatları

BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul benzin fiyatları: 19,00 TL
  • Ankara benzin fiyatları: 19,09 TL
  • İzmir benzin fiyatları: 19,10 TL

BENZİN VE MAZOTA ZAM GELECEK Mİ? 

Benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkileyen brent petrol yeni yaptırım haberlerinden destek buldu. Brent petrolün varil fiyatının iki günlük yükselişi de yüzde 4’ün üzerinde gerçekleşirken 110 dolar kapısına geldi. Avrupa Birliği (AB) Rus ordusunun çekildiği bölgelerden gelen infaz görüntülerinin Avrupa topraklarından işlenen vahşet listesine yazılacağını ifade etti.

''AB, Ukrayna'yı sıkı bir şekilde desteklemeye devam edecek ve acil olarak Rusya'ya karşı ek yaptırımlar üzerinde çalışacak'' ifadelerini kullanan AB, Başkan Putin'in bu savaşı derhal ve koşulsuz olarak durdurması gerektiğini söyledi. Buça’dan gelen görüntüler savaş süreci boyunca enerji konusunda Rusya’ya bağlılığını hatırlatarak yaptırım kararlarına uzak duran Almanya’da da tepki topladı. Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht ''Bu tür suçlar cezasız kalmamalı. Bir yanıt olmalı'' ifadelerine yer verdi. Peş peşe gelen açıklamaların ardından benzin ve motorin fiyatlarına zam geleceği iddialarını güçlendirdi. 

Dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, tüm piyasalara giden ham petrolünün fiyatlarını artırdı. Petrol şirketi Aramco, Asya için Mayıs ayında varil başına 9,35 dolarlık yükselişe gitti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Abuzziya 6 Nisan 2022 04:21

Benzin ve mazot fiyatlarını yanlış yazmışsınız, yerleri degisecek

Adem 5 Nisan 2022 20:14

Motorin yanlış

Mustafa imamoğlu 5 Nisan 2022 17:35

Benzin ile motorin fiyatlarını bile karıştırmışsınız

Sonraki Haber Yükleniyor...