Tgrt Haber

MB'den 'ihtiyat akçesi' kararı: Hazine’ye 49,3 milyar lira aktarılacak

03 Şubat 2022 14:42 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 15:03
MB'den 'ihtiyat akçesi' kararı: Hazine’ye 49,3 milyar lira aktarılacak

Merkez Bankası, kar dağıtımı ve ihtiyat akçesi aktarım kararları onaylandı. Alınan kararla birlikte 49,3 milyar TL’lik kaynağın tamamı Hazine’ye aktarılacak.

Merkez Bankası Olağanüstü Genel Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantının ardından Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, 45 milyar TL kar payı avansı ve 4,3 milyar TL ihtiyat akçesinin hissedarlara dağıtım kararı alındığı belirtildi.

TAMAMI HAZİNE'YE VERİLECEK

Merkez Bankası’nın banka ve bireysel hisselerinin hisse yapısı gereği bu dağıtımdan aldıkları paylar çok küçük miktarlarda oluşuyor. Dolayısıyla 49,3 milyar TL’lik payın hemen hemen tamamı Hazine’ye verilecek.

TCMB'den genel kurula ilişkin sosyal medyada yapılan açıklama şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Olağanüstü Genel Kurul toplantısı 3 Şubat 2022 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmiştir Genel Kurul toplantısında, Merkez Bankası 2021 yılı dönem kârı üzerinden kâr payı avansı ödenmesine ve 2020 yılı kârından ayrılan ihtiyat akçesinin dağıtılmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda ve ilgili mevzuat çerçevesinde; 45 milyar Türk lirası kâr payı avans tutarının, 4,3 milyar Türk lirası ihtiyat akçesinin hissedarlara dağıtımına başlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur"

MB'den 'ihtiyat akçesi' kararı: Hazine’ye 49,3 milyar lira aktarılacak

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...