Tgrt Haber

MB Başkanı Erkan'dan babası hakkında çıkan iddialara cevap! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Ocak 2024 22:28 - Güncelleme : 19 Ocak 2024 17:17
MB Başkanı Erkan'dan babası hakkında çıkan iddialara cevap! 

Son dakika haberi... Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bir MB çalışanının, babası tarafından işten çıkarıldığına yönelik iddialara cevap verdi. İddiaların asılsız olduğunu söyleyen Erkan, "Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım" dedi. 

Merkez Bankası​ Başkanı Hafize Gaye Erkan​, babasının bir Merkez Bankası çalışanını işten çıkardığına yönelik çıkan iddiaların ardından sessizliğini bozdu. 

X hesabından paylaşım yapan Erkan, öne sürülen iddiaların yalan olduğunu belirtirken, Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım" dedi.

Merkez Bankası'na yönelik gerçeklerle bağdaşmayan haberlerin kasıtlı olarak dolaşıma sokulduğunu söyleyen Erkan, "Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim." diyerek iddaların asılsın olduğunu belirtti. 

"YASAL HAKLARIMI KULLANACAĞIM"

Sorumlular hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağını belirten Erkan, "Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım. Kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? 

Merkez Bankası’nda 4 yıldır protokol görevlisi olarak çalışan Büşra Bozkurt, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'ı CİMER​'e şikayet ettiği ve Erkan'ın babası Erol Erkan’ın MB’de gayri resmi yönetici gibi davrandığı iddia edildi.

Sözcü'ün öne sürdüğü iddialarda Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulundu.

Bozkurt, CİMER’e verdiği dilekçede, “Sayın Başkanımız Hafize Gaye Erkan Hanım’ın babası Erol Erkan Bey ve annesi Gamze Hanım protokole giriş yaparken, Erol Bey yanımdan geçerken, ‘bana bir uğrayabilir misin?’ dedi. Uğradım, ‘Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmalarını istiyorum. Siz de güvendiğimiz bir çalışansınız’ dedi. Sonra İnsan Kaynakları’nı arayarak benim artık kendilerine hizmet vereceğimi söyledi” ifadelerini kulandı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...