Tgrt Haber

Son dakika! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası piyasalarda son durum (19 Ocak altın ve dolar güncel fiyat)

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Ocak 2023 14:12 - Güncelleme : 19 Ocak 2023 14:35

Son dakika haberi: Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği 2023 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Geçtiğimiz yılın son toplantısında olduğu gibi MB, bu yılın ilk toplantısında da faizi yüzde 9'da tutma kararı aldı. Peki MB'nin bu kararı sonrası piyasalar ne tepki verdi? İşte 19 Ocak altın ve dolarda son durumu...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) piyasaların merakla beklediği 2023'ün ilk faiz kararını açıkladı. Geçtğimiz yıl kasım ayında uzun bir aradan sonra politika faizi ilk kez tek haneye inmişti. Geçtiğimiz yılın son toplantısında olduğu gibi MB, bu yılın ilk toplantısında faizi yüzde 9'da tutma kararı aldı.

İNDİRİM DÖNGÜSÜNÜN SONUNA GELİNDİ

Uzmanlar faiz kararı​ beklentisi hakkındaki görüşlerinde PPK’nın bu ay bekle gör politikası uygulayarak herhangi bir değişiklik yapmayacağı yönündeydi. Para Politikası Kurulu​ aralık ayı açıklamasında  "Kurul, mevcut politika faizinin küresel talebe ilişkin artan riskleri dikkate alarak yeterli düzeyde olduğunu değerlendirmiş, ağustos ayında başlatılan faiz indirim döngüsünün sonlandırılmasına karar vermiştir" ifadelerine yer vermişti.

PİYASALARDA SON DURUM (ALTIN VE DOLAR​ NE KADAR?)

Peki MB'nin açıkladığı faiz kararı sonrası piyasalar ne tepki verdi? İşte piyasalardaki son durum...

Faiz kararı öncesi güne 18,79 seviyelerinde başlayan dolar karar sonrası 18,81 bandında seyrediyor. Güne 1.1154 TL seviyelerinde başlayan gram altın faiz kararı sonrası 1,153 TL'den alıcı buluyor...

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1616021075611029509

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...