Tgrt Haber

Mehmet Şimşek ve Gaye Erkan Suudi Arabistan'a gidiyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
11 Temmuz 2023 14:27 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 07:21
Mehmet Şimşek ve Gaye Erkan Suudi Arabistan'a gidiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ekonomi politikalarına yönelik temaslarda bulunmaya devam ediyor. Son olarak Katar’a giden Şimşek, yarın Suudi Arabistan’a ziyaret gerçekleşecek. Şimşek'e temasları sırasında Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da eşlik edeceği öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​ ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan​ çarşamba günü Suudi Arabistan​'a gidecek. Bakan Şimşek, mevkidaşı ve yatırımcılarla önemli görüşmeler gerçekleştirecek.

HAFİZE GAYE ERKAN DA EŞLİK EDECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek BAE ve Katar ziyaretlerinin ardından yarın önemli toplantılar yapmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek. Bakan Şimşek'e Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da eşlik edecek.

BERABER İLK ZİYARET

Şimşek ve Erkan'ın birlikte ilk yurt dışı ziyaretinin gerçekleşeceği yarınki görüşmeler kapsamında yatırımcı gruplarıyla toplantılar yapılacak. Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan ile ikili görüşme yapacak Şimşek'in, temaslarını tamamlamasının ardından 13 Temmuz Perşembe günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Mehmet Şimşek ve Gaye Erkan Suudi Arabistan'a gidiyor

İLK TEMAS BAE İLE OLDU

Şimşek göreve gelmesinin hemen ardında ilk ziyaretini Birleşik Arap Emirliklerine gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve bakan Mehmet Şimşek, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'la iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği olanaklarını görüştü.

HAFTASONU KATAR EMİRİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Bakan Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz haftasonu yine bir körfez ülkesi olan Katar'a giderek Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani ile görüştüler. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Twitter hesabından konuya dair yaptığı açıklamada “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde ele aldığımız yeni projelerin yanı sıra, özellikle savunma sanayi ve enerji alanlarında iş birliğimizi derinleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...