Tgrt Haber

Mehmet Şimşek yatırımcı güvenine işaret etti, "Lira istikrara kavuşacak" dedi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, İHA
29 Temmuz 2023 15:19 - Güncelleme : 29 Temmuz 2023 15:44
Mehmet Şimşek yatırımcı güvenine işaret etti, "Lira istikrara kavuşacak" dedi

Yeni ekonomi yönetiminin göreve gelmesiyle atılan adımlar piyasalarda güven tazeledi. Yabancı yatırımcının Türk varlıklarına ilgisi artarken Körfez ülkeleriyle yapılan anlaşmalar dikkat çekti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemlerdeki yatırımcı ilgisine vurgu yaparak “Türkiye'ye ve sağlam makroekonomik politikalar uygulama çabalarımıza duyulan güveni göstermektedir” dedi.

Ekonomi yönetimini rasyonel politikalar çerçevesinde yeni adımlar atmaya devam ediyor. Körfez ülkeleri ile savunmadan yeşil enerjiye kadar pek çok alanda yatırım odaklı anlaşmalar imzalandı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Enflasyon Raporu​ sunumu ve Merkez Bankası başkan yardımcılarının değişmesi sonrası piyasalar hareketlendi. Bakan Şimşek sosyal medya hesabından Türkiye’ye gelen yatırımları değerlendirdi.

GERÇEKÇİ VERİLER ETKİLİ OLDU

Geçtiğimiz hafta perşembe günü Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yaptığı açıklamalar gerçekçi ve güvenilir bulundu. Erkan temel amacın fiyat istikrarı olduğunu vurgulayarak Merkez Bankası enflasyon tahmininin yıl sonu için yüzde 58 olduğunu açıkladı.

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCILARI DEĞİŞTİ

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Merkez Başkanı Yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Görevden alınan isimler yerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı. 

Mehmet Şimşek yatırımcı güvenine işaret etti, "Lira istikrara kavuşacak" dedi

LİRA İSTİKRARA KAVUŞACAK

Yaşanan gelişmeler sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından İngilizce bir paylaşım yaptı. Şimşek paylaşımında, şu ifadelere yer verdi: “Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde bir artış görmekten memnuniyet duyuyoruz. Önümüzdeki üç yıl içinde artması beklenen Körfez ülkelerinden gelen doğrudan yabancı yatırımcı girişlerine ek olarak, öz sermaye ve borç anlaşmalarında bir artış gördük. 

(Son zamanlardaki işlemler), Türkiye'ye ve sağlam makroekonomik politikalar uygulama çabalarımıza duyulan güveni göstermektedir.  Türkiye'ye yapılacak uzun vadeli yatırımlar, politikalarımızı destekleyecek, Lira'da istikrara kavuşacak ve son dönemde başlatılan mali ve parasal sıkılaştırmanın büyüme üzerindeki etkisinin daha hafif olmasını sağlayacaktır

https://twitter.com/memetsimsek/status/1685242214878687233

Kaynak: TGRT Haber, İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...