Tgrt Haber

"Mehmet Şimşek'in istediği 4 isme onay çıktı" iddiası: Gözler Resmi Gazete'de

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Ekonomi Gazetesi
21 Haziran 2023 15:06 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 15:28
"Mehmet Şimşek'in istediği 4 isme onay çıktı" iddiası: Gözler Resmi Gazete'de

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başına geçmesiyle gözler ekonominin kilit görevlerine yapılan atamalara çevrildi. Merkez Bankası’nın başına Hafize Gaye Erkan getirilirken Mehmet Şimşek’in beraber çalışmak istediği 4 kişiye Cumhurbaşkanı’ndan onay çıktığı iddia edildi.

Seçimlerin sona ermesiyle kurulan yeni kabinede en çok merak edilen ekonomiyi ilgilendiren koltuklara kimlerin oturacağı oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in gelmesi sonrası Merkez Bankası Başkanı​ da Gaye Erkan oldu. Edinilen bilgilere göre Mehmet Şimşek’in beraber çalışmak istediği 4 kişiye de onay çıktı.

GÖZLER RESMİ GAZETE’DE

Ekonomi Gazetesi’nden Maruf Buzcugil’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni iktidar dönemi kabinesini açıklamasının ardından beklenen bakan yardımcısı atamalarında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bakanlarla birlikte üzerine çalıştığını açıkladığı bakan yardımcısı atamalarının kısa zamanda resmi gazetede yayımlanması bekleniyor.

4 İSİM ONAYLANDI

Hazine ve Maliye Bakanı​ Mehmet Şimşek’in çalışmak istediği bakan yardımcılarına Cumhurbaşkanından onay çıktı. Şimşek, kısa sürede atamaları gerçekleşecek 4 bakan yardımcısı ile çalışması bekleniyor. Şimşek’in bakanlığının görev alanındaki tüm faaliyetleri bakan yardımcılarının koordinasyonuyla yürütmek istediği, bu nedenle bakan yardımcısı atamalarına önem verdiği biliniyordu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamında kabinedeki tüm bakan yardımcılığı atamalarının toplu halde resmi gazetede yayımlanabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Ekonomi Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...