Tgrt Haber

Memur-Sen’den zam teklifine yönelik ilk açıklama geldi: Teklifi kabul etmemiz mümkün değil

14 Ağustos 2023 15:57 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 16:34
Memur-Sen’den zam teklifine yönelik ilk açıklama geldi: Teklifi kabul etmemiz mümkün değil

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde hükümet ilk teklifini açıkladı. Zam oranlarının açıklanmasının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklama yaptı. Yalçın, hükümetin memurlara zam teklifini kabul etmelerini mümkün olmadığını söyledi.

Hükümet​ ile memurların 2024 ile 2025 yılları için maaş pazarlığı sürüyor. Memurun zam​ görüşmelerinde hükümet ilk teklifini ortaya koydu.

İŞTE KAMU İŞVERENİNİN İLK TEKLİFİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​, bugün memur​ ve memur emeklileri için 2024-2025 için zam teklifini açıkladı.

Buna göre hükümet 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9; 2025'te ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay için de yüzde 5 zam önerdi.

MEMUR-SEN'DEN TEKLİFE OLUMSUZ YANIT

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teklife yönelik ilk açıklamasında, zam oranını kabul etmediklerini söyledi.

Yalçın, "Gelen teklifi kabul etmemiz mümkün değil. Bu açıdan tavsiyemiz, teklifin revize edilmesidir" dedi.

"ENNFLASYON HEDEFİNİN ALTINDA KALMASINI YADIRGIYORUZ"

Ali Yalçın, açıklanan teklifin yetersiz kaldığını dile getirerek 2024 yılı için yapılan zam önerisinin Merkez Bankası enflasyon hedefinin 10 puan altında olmasını yadırgadıklarının ifade etti. Yalçın, vakit kaybetmeden yeni teklifin gelmesini beklediklerini belirterek, başta kira yardımı olmak üzere bir dizi önerinin bugünkü teklifte yer almasını beklediklerini ve sözleşme görüşmelerinde tam müzakere istediklerinin de altını çizdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Biçer 14 Ağustos 2023 17:11

Asla kabul edilemez

Sonraki Haber Yükleniyor...