Tgrt Haber

Ünlü ekonomistten memur ve emekliyi heyecanlandıran paylaşım: Yüzde 15 ek zam iddiası

08 Ocak 2023 23:49 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 00:17

Yıllık enflasyonun açıklanmasının ardından belirlenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ek zamla yüzde 30'a çıkardığı memur ve emekli maaşlarına yeni zam geleceği iddia edildi. Memur ve emekliye mart ortasında yüzde 15 ek zam yapılacağını iddia eden ünlü ekonomist İslam Memiş, seçim tarihi ile ilgili beklentisini de paylaştı.

Asgari ücrete yapılan yüzde 54 zam sonrası açıklanan enflasyon verileriyle memur​ ve emeklilerin maaş artışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ tarafından yüzde 25 olarak açıklandı. Ancak memur ve emekli​ ve Memur-Sen'in tepki göstermesinin ardından yeni bir gelişme yaşandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gün sonra yaptığı açıklamada memur ve emekliye zammın yüzde 30'a çıkarıldığını duyurdu.

Asgari ücrette 'ara zam' açıklamasının ardından memur ve emekli maaşlarına da yakın zamanda yeniden zam yapacağı artırılacağı iddia edildi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ve gazeteci Fatih Portakal, ortaya attıkları iddialarla memur ve emekliyi heyecanlandırdı.

'YÜZDE 15 ZAM'

Ünlü ekonomist İslam Memiş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda memur ve emekli maaşlarına yüzde 15 daha ek zam yapılacağını iddia ederek o zammın yapılacağı tarihi de açıkladı. Memiş yaptığı paylaşımda, "Mart ortası emekli ve memura yüzde 15 ilave zam. Mayıs ilk haftası seçim. Beklentim bu yönde" ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomistten memur ve emekliyi heyecanlandıran paylaşım: Yüzde 15 ek zam iddiası

'YÜZDE 35-40'LARA' ÇEKECEK'

Gazeteci Fatih Portakal ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 30'luk zam oranını yakın zamanda yüzde 35-40'lara çekeceğini ileri sürdü. Söz konusu yeni artış için tarih de veren Portakal, "Yüzde 25 bir anda yüzde 30 oldu. Ben bu ay içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir grup toplantısında veya halka açık bir yerde yapacağı konuşmayla bu zam oranını artıracağını yüzde 35-40 yapacağını düşünüyorum. Bunu hep birlikte göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gerçek 9 Ocak 2023 11:25

Geçti bor'un pazarı sür merkebini niğdeye! Geçmiş olsun!!!!

Sonraki Haber Yükleniyor...