Tgrt Haber

Memur ve memur emeklisi ne kadar maaş alacak? SGK uzmanları hesapladı, işte enflasyon farkı ve refah payıyla son rakamlar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
31 Ağustos 2023 16:31 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 16:55

Milyonlarca memur ve memur emeklisine 2024 yılı için 15+10, 2025 için yüzde 6+5 oranında zam verildi. Bu oranların üzerine enflasyon farkı ve refah payı da eklenecek. Peki memur ve memur emeklisinin maaşı ne kadar olacak? TGRT Haber’de SGK uzmanı Yılmaz, en düşük emekli maaşının 31 bin 704 liraya çıktığını belirtirken SGK Uzmanı Bayram ise yüzde 5 oranında refah payı beklediklerini söyledi. 

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı​ belli oldu. Hakem kurulu, zam oranı 2024 yılı için 15+10, 2025 için yüzde 6+5 olarak belirlendi. Emekli maaşı​ ve memur maaşları için açıklanan zam oranı 8,5 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor. Emekli ve memur maaşı​ ne kadar olacak? SED ödemeleri dahil 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşları da memur zammına göre artacak. Öte yandan memurların haklarına ilişkin bazı maddelerde de iyileştirmeler yapıldı. TGRT Haber’de SGK​ uzmanı Emin Yılmaz ile SGK Uzmanı Muhammet Bayram, memur ve memur emeklisine verilen zammı değerlendirerek memurların alacakları maaşı hesapladı. 

EN DÜŞÜK ZAMLI MEMUR MAAŞI 

SGK uzmanı Emin Yılmaz, şunları söyledi: “ 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılmasına karar verdi. Bir puanlık artış daha yapıldı. Enflasyon verisi üzerinden bir maaş zammı yapıldı. Enflasyon altına düşmedi. 3600 ek gösterge dikkat çekti, emeklilikte hem ikramiyeleri hem de emekli maaşlarına katkı sağlıyor. Yine 18 yıl diziplin cezası varsa ve hizmeti varsa sicil affına gidilecek. Yıllık haç izni, TOKİ’de öncelik, engelli memurlara ayrıcalık yapıldı, bu kişilere lojmanlarda öncelik verildi.” 

Refah payı bekleniyor

En düşük  emekli maaşını hesaplayan Yılamaz, “Evli ve çocuk yardımı alan bir memurun 22 bin 17 liralık rakam yüzde 16’lık toplu sözleşme ve enflasyon farkıyla 9 bin 687 lira zamla 31 bin 704 liraya geliyor. Refah payı ile ilgili bir gelişme olmadı. Ancak geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanı refah payı eklentisi verdi. Burada da refah payı ekleneceği kanaatindeyim” dedi. 

ZAM ORANI YÜZDE 40’I BULACAK! YÜZDE 5 REFAH PAYI BEKLİYORUZ 

SGK Uzmanı Muhammet Bayram, “Toplu sözleşme zammı artı enflasyon farkı verilecek. Bunlar nihai bir rakam değil. Enflasyon farkı eklenecek. Yüzde 40’lık bir zam olacak ve ayrıca refah payı eklenecek. Son dört dönemde Erdoğan refah payı verecektir. Önümüzdeki dönemde en az yüzde 5 puanlık refah payı olabilir. Refah payı 1 Ocak’ta verilir ve açıklanır” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...