Tgrt Haber

Memur zammıyla ilgili yasa teklifi bugün Meclis’te! İşte öne çıkan 3 formül...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sabah
05 Temmuz 2023 07:40 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 10:47
Memur zammıyla ilgili yasa teklifi bugün Meclis’te! İşte öne çıkan 3 formül...

Son dakika haberi: En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarması öngörülen kanun teklifi bugün Meclis Başkanlığı’na sunulacak. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından duyurulacak olan söz konusu kanun teklifi ile memur ve emeklinin zamları netleşecek.

Milyonlarca memurun gözü kulağı bugün Meclis’te. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın zam​ düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını ve Meclis​ tatil girmeden önce gündeme geleceğini ifade etti. “Yoğun bir mesai harcanıyor. Kimsenin mağdur olmaması, çalışanlarımızın refahının arttırılması bizim için önemli” diyen Işıkhan’ın bu sözlerinin ardından kanun teklifine çevrildi.

MEMURUN GÖZÜ MECLİS’TE

En düşük memur​ maaşının 22 bin liraya çıkartacak olan memur ve emekliye refah payı verilmesi öngörülen kanun teklifi bugün Meclis Başkanlığı’na sunuluyor. Söz konusu teklifi AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler​ açıklayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise bugün açıklanacak enflasyon verileri ile rakamın netleşeceğini söyleyerek, "Enflasyon farkını ve refah farkını da gözetecek şekildeki düzenlemelerimizle verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi.

YÜZDE 85’İN ÜZERİNDE ZAM…

En düşük memur maaşı 22.000 TL düzeyine yükselecek. Mevcut durumda evli ve 2 çocuklu bir memura göre hesaplanan taban aylık 11.848 TL olarak uygulanıyor. Bu rakam dikkate alındığında zam oranı taban aylıkta yüzde 85,68 düzeyinde gerçekleşecek.

Bu zam oranı aynen memur emeklisi için de uygulandığında en düşük memur emeklisi maaşı 7.901 TL'den 14.671 TL'ye yükselecek.

6 aylık enflasyonun yüzde 18-20 bandında gelmesi durumunda bu rakama refah payı ilave edilerek memur zammı belirlenecek. Masadaki en güçlü rakam yüzde 30 oldu. Bütün memurlara bu zammın uygulanmasının ardından seyyanen artışlar devreye girecek. Burada 3 bin TL ila 7 bin TL arasında değişen rakamlar masada bulunuyor.

Yüzde 30 zam ve 5.000 TL seyyanen artış uygulandığında memur emeklisi maaşları da memur maaşları gibi yükselecek.

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...