Tgrt Haber

Memurun zam pazarlığında kritik gün! Toplu Sözleşme görüşmelerinde zam, sosyal haklar, kira desteği ve eş yardımı masada!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TRT Haber - TGRT Haber
01 Ağustos 2023 09:18 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 09:23
Memurun zam pazarlığında kritik gün! Toplu Sözleşme görüşmelerinde zam, sosyal haklar, kira desteği ve eş yardımı masada!

Milyonlarca memur ve memur emeklisi için kritik gün! Toplu Sözleşme görüşmelerinde ilk toplantı bugün yapılacak. İki yıllık zammın belirleneceği görüşmelerde sosyal haklar da masada olacak.

Memurların Toplu Sözleşme süreci başlıyor. İki yıllık zam​ oranı ve sosyal haklarının netlik kazanacağı kritik toplantıların ilk bugün yapılacak.

Memur​ ve emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan zam oranları değerlendirilecek. 7'nci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde sosyal haklar da gündemde olacak.

İLK TOPLANTI BAKANLIKTA OLACAK

İlk toplantı bugün saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılacak. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katılacak. Yetkili sendika Memur-Sen​ 11 hizmet kolunun temsilcisiyle masada olacak.

MEMUR-SEN SOSYAL BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI

TRT Haber'deki habere göre, toplantıda memur ve emeklisinin iki yıllık zam oranları değerlendirilecek.

Memur-Sen, 2024 ve 2025 yılları için yüzde 110 artış talep ediyor. Sosyal beklentiler de masada olacak.

Memur-Sen'in talepleri arasında aylık 7 bin 650 liralık kira desteği ve eş yardımının 2 bin lira olması da yer alıyor.

15 KİŞİLİK HEYET TOPLANTIDA OLACAK

Masada memur kesimini temsilen 15 kişilik heyet olacak.

Görüşmeler ağustos ayı süresince devam edecek. Toplu sözleşme ile memur ve emeklilerinin 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve sosyal hakları belirlenecek.

Kaynak: TRT Haber - TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...