Tgrt Haber

Merakla beklenen 3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat geldi

06 Ekim 2021 14:32
Merakla beklenen 3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat geldi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiğini açıkladı. Yalçın, Erdoğan'ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e, "Memur-Sen ile bunu 2022 yılı içerisinde bir an önce tamamlayın, çalışın ve bunu hayata geçirecek hale getirin ve bize takdim edin" dediğini aktardı.

Yaklaşık 4 milyon memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimat geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuya ilişkin yaptığı açıklamasında geçtiğimiz Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini hatırlatarak, Erdoğan’dan çalışmaların başlatılması ve 2022 yılı içerisinde tamamlanması talimatı geldiğini duyurdu. Eğer düzenleme yapılırsa emekli memurun maaşında artış 1000 TL’yi, ikramiyelerde ise 30 bin lirayı bulacak.

Merakla beklenen 3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat geldi

TOPLU SÖZLEŞMEDE KAYIT ALTINA ALINDI

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmede 3600 ek gösterge ve sözleşmeli memurlar konusunu karara dönüştürdüklerini belirterek, "2022'de yetkili konfederasyonla çalışılarak tamamlanacaktır, diye kayıt altına aldık." dedi.

Yalçın, Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nde Eğitim-Bir-Sen İl Divan Toplantısı'na katılarak, sendika üyeleriyle görüştü. Toplantıda konuşan Yalçın, toplu sözleşmede 3600 ek gösterge ve sözleşmeli memurlar konusunu karara dönüştürdüklerini söyledi.

Konuyu, "2022'de yetkili konfederasyonla çalışılarak tamamlanacaktır" diye kayıt altına aldıklarını kaydeden Yalçın, "Bu son derece tarihi bir şey çünkü bizim bundan önceki tüm masalara götürdüğümüzde 'bu konu sizin yetkinizde değil, sizin toplu sözleşme sınırlarınız belli, bu sınırlarınızı aşan bir talep, bunu burada görüşemeyiz' denildiği yerde, sınırı aşmayı boşver, kayıt altına alıp karara dönüştürdük." dedi.

ERDOĞAN’DAN TALİMAT GELDİ

Yalçın, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımıza orada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile aldığımız karar dolayısıyla memnuniyetimizi ifade ederken, kendilerinin de bu konuda sürece ilişkin özellikle katkılarının ve talimatlarının önemli olduğunu belirttik. Cumhurbaşkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına dönerek 'Memur-Sen ile bunu 2022 yılı içerisinde bir an önce tamamlayın, çalışın ve bunu hayata geçirecek hale getirin ve bize takdim edin' diyerek bu konuda talimatlandırdı. Önemli bir kazanımı, bu süreci de oluşturma fırsatı önümüzde otoban gibi açıldı. Bu son derece kıymetli çünkü emekli olduğunda 30 bin liralık ikramiyenin arttığı ve 750 liralık maaşın arttığı bir zeminden bahsediyoruz."

Merakla beklenen 3600 ek gösterge için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat geldi

Toplu sözleşmedeki kazanımlardan bahseden Yalçın, Memur-Sen olarak 258 kazanımı 350'ye çıkardıklarını söyledi.

BAKAN BİLGİN: ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Şimdi ise gözler Meclis’te… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bütün memurlar için fiili bir sorun olan ek gösterge meselesini çözüme kavuşturacağız. Şimdi onun çalışma programını hazırlıyoruz. Biz çalışmamızı yaptıktan sonra kanun çıkartmak Meclis’in inisiyatifinde” demişti.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...