Tgrt Haber

Merkez Bankası Başkanı Erkan: Milyar dolarlık yatırım teklifleri masamda

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Ekonomi Gazetesi
05 Ekim 2023 09:25 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 09:42
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Milyar dolarlık yatırım teklifleri masamda

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın TBMM’de gerçekleştirdiği sununum yankıları hala sürerken yatırımlara yönelik yaptığı açıklama dikkat çekti. Erkan, kendisine milyarlarca dolarlık doğrudan yatırım teklifi geldiğini ifade ederek “İstediğimiz koşullarla kabul etmek istediğimiz için beni sürekli arıyorlar” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası​ Başkanı Hafize Gaye Erkan​, Meclis Plan Bütçe Komisyonuna yaptığı sunumda para politikalarına yatırımlara ve KKM’ye yönelik önemli açıklamalar yaptı. Milyon dolarlık yatırım​ teklifinin masasında olduğunu açıklayan Erkan, KKM’den çıkış hakkında önemli noktalara temas etti. 

TL ENSTÜRMANLARI DERİNLEŞECEK

Ekonomi Gazetesi’nden Canan Sakarya’nın haberine göre, Meclis Plan Bütçe Komisyonuna yaptığı sunumda İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban’ın “KKM’den kurtulmak için tek planınız faiz artırmak mı yoksa başka A, B, C planlarınız var mı? Buradaki yatırımcıların tuttuğu dövizi bir başka yatırım alanına, borsa ya da gayrimenkul sektörüne yönlendirecek misiniz?” sorusunu yanıtlayan Erkan, OVP’deki yapısal reformlar için çalışma başladıklarını belirtti. 

Erkan, “Menkul kıymetleştirilmesi zaman alacak ve altyapı isteyen işler. Dolayısıyla amacımız var olan altyapıları anlayıp inceleyip onun üstüne gerekleri de inşa edip TL enstrümanlarını derinleştirmek ve daha da çeşitlendirerek Türk lirasının hacmini artırmaktır. Bunlar oldukça da KKM’den geçiş daha sağlıklı olur” dedi.

MASAMDA MİLYAR DOLARLIK YATIRIM TEKLİFİ VAR

Erkan, istikrar ve ekonomideki güven ortamıyla birlikte şu an yurt dışından fonlardan ve varlık yönetimlerinden kendilerine gelen milyar dolarlık doğrudan yatırım teklifleri bulunduğunu belirterek, “Dünya Bankası, ülkemizin başarı öyküsünün bir parçası olmak için çok makul rakamlarda yatırımda bulunuyor. 

Biz istedikçe verilen bir yatırım. Bunun yanında, rezervlerimize doğrudan giriş yapabilecek milyarlarca dolarlık teklif mektubu benim masamda. Biz kendi istediğimiz oranlarda, kendi istediğimiz koşullarla kabul etmek istediğimiz için beni sürekli arıyorlar” dedi.

REESKONT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, Plan Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin reeskont kredilerde maliyet artışına dikkat çeken değerlendirmeleri üzerine, “ Bunun üstünde TİM, DEİK, TESK, ticaret odaları, sanayi odaları, Bankalar Birliği, TOBB, hepsiyle çalışıyoruz, teknik ekiplerimizi de oluşturduk. Reeskontlarda ihracatçıya yardımcı olacak, maliyetlerin göze alınacağı şekilde bir düzenlemeyi çok yakın bir zamanda kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu. 

Merkez Bankası Başkanı Erkan: Milyar dolarlık yatırım teklifleri masamda

 

Kaynak: Ekonomi Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...