Tgrt Haber

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolarda son durum

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
25 Ocak 2024 14:58 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 15:03
Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolarda son durum

Merkez Bankası politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırdı. Merkez Bankası kararı sonrası gözler altın ve dolar piyasalarına çevrildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası​ bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5’ten yüzde 45 düzeyine çıkardı. Faiz kararı sonrası altın ve döviz piyasaları tepki vermedi.

250 BAZ PUAN ARTIŞ

Hafize Gaye Erkan​ başkanlığında gerçekleşen toplantıda kurul, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artışla yüzde 45 seviyesine çıkardı. Piyasaların beklentisi de TCMB​'nin faizi yüzde 45 seviyesine yükselteceği yönündeydi, karar piyasa beklentilerine paralel geldi. PPK metninde gerekli parasal sıkılık düzeyine ulaşıldığı ve bu düzeyin gerektiği müddetçe sürdürüleceği bildirildi.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolarda son durum

DOLARDA ILIMLI ARTIŞ

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıklamasının ardından altın ve dolar fiyatları merak ediliyor. Faiz kararı öncesinde dolar/TL kuru 30,28 liradan işlem gördü. Merkez Bankası açıklamasının ardından ılımlı bir artış serisine girerek 30,28 TL'ye çıktı. 

Dolar küresel piyasalarda ise ABD GSYH verisine odaklandı. Dolar endeksi son seanslarda yaşanan sert dalgalanmaların ardından Perşembe günü 103,2 civarında sabitlendi.  Euro kuru ise seyrinde herhangi bir değişiklik yapmadı. Kararın öncesinde 33,07 olan kur, karar sonrasında da benzer seviyelerden işlem görmeye devam etti. 

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın ve dolarda son durum

ALTINDA SEYİR AYNI

Öte yandan altın piyasalarında da dolara benzer bir hareketlilik yaşandı.  Buna göre karardan önce 1964 TL’den işlem gören gram altın, karar sonrasında aynı seviyeden fiyatlanmaya devam etti.

Küresel piyasalarda bugün yatırımcılar ABD verileri nedeniyle temkinli davranışlar sergiledi. Altın yatay seyrini sürdürerek 2020 doların altına tutundu. BD GSYİH raporu Perşembe günü açıklanacak, Fed'in tercih ettiği PCE enflasyon verileri ise Cuma günü gelecek.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...