Tgrt Haber

Merkez Bankası Kapalıçarşı’da döviz topluyor iddiası yalanlandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
11 Nisan 2023 11:54 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 13:16
Merkez Bankası Kapalıçarşı’da döviz topluyor iddiası yalanlandı

Son dakika haberi: Bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada çıkan ‘Merkez Bankası Kapalıçarşı’da her gün döviz toplanıyor” iddiası yalanlandı. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada söz konusu görsellerde herhangi bir TCMB çalışanı bulunmadığı kaydedildi. 

“Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası her gün Kapalıçarşı’dan resmi araçlarla döviz topluyor” iddiasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı​ İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi. Söz konu haberlerin ve sosyal medya paylaşımlarının doğru olmadığı belirtilen açıklamada bahse konu araçların gün sonunda Kapalıçarşı​'da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan özel şirket araçları olduğu belirtildi.

İDDİALAR YALANLANDI

Bahse konu araçlar, gün sonunda Kapalıçarşı'da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan özel şirket araçlarıdır. Araçlardaki "Kamu hizmeti aracıdır" yazısı, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı'nın gördüğü lüzuma binaen bulundurulmaktadır.

Merkez Bankası Kapalıçarşı’da döviz topluyor iddiası yalanlandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kapalıçarşı'da doğrudan herhangi bir döviz alım satım İşleminde bulunmadığı gibi, haberlere konu olan görsellerde herhangi bir TCMB çalışanı bulunmamaktadır.

Merkez Bankası Kapalıçarşı’da döviz topluyor iddiası yalanlandı

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...