Tgrt Haber

Merkez Bankası bankalara yazı yolladı! TL depo alım ihalesine rekor teklif yapıldı

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
01 Ağustos 2024 12:37 - Güncelleme : 01 Ağustos 2024 15:50
Merkez Bankası bankalara yazı yolladı!  TL depo alım ihalesine rekor teklif yapıldı

TCMB'nin depo alım ihalesine 209,6 milyar lira teklif yapıldı. Minimum faiz oranı yüzde 49,96, maksimum ve ortalama faiz oranı yüzde 50 olarak ilan edildi. Ayrıca bankacılık sisteminde likidite fazlası devam ederken, TCMB’nin likidite sterilizasyonunda yeni bir hamle hazırlığında olduğunu aktardı.

Merkez Bankası TL depo alım ihalesine rekor teklif yapıldı. Depo alım ihalesinde 209,6 milyar liralık teklif geldi. Faiz oranları​ ise yüzde 49,96 ile yüzde 50 arasında değişim gösterdi.

TL DEPO ALIM İHALESİNE REKOR TEKLİF

TCMB​'nin TL depo alım ihalesine 209 milyar 600 milyon liralık yapıldı. Rekor teklifin ihale​ faiz oranları da belli oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının bugün açtığı depo alım ihalesinde, minimum faiz oranı yüzde 49,96, maksimum faiz oranı yüzde 50, ortalama faiz oranı yüzde 50 oldu.

Gelen teklif piyasalarda geniş bir ilgi olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Bankaların, TCMB'nin sunduğu fonlama imkanına olan talebi hızla yükseliyor.

TCMB'DEN YENİ STERİLİZASYON HAMLESİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) likidite fazlasını çekmek amacıyla ek olarak gün içinde Türk Lirası depo ihaleleri açabileceği bildirildi.

TCMB’nin bankalara yolladığı yazıda, ihtiyaç görülmesi halinde gün içinde 11:00-11:30 saatlerindeki TL depo ihalelerine ek olarak gün içinde de TL depo ihaleleri açabileceği bildirildi.

TCMB, son PPK toplantısı metninde likidite sterilizasyonuna yönelik çalışmaların süreceğine işaret etmişti.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...