Tgrt Haber

Merkez Bankası’nda sürpriz istifa haberi doğru mu?

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
14 Temmuz 2023 09:22 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 12:06
Merkez Bankası’nda sürpriz istifa haberi doğru mu?

Son dakika haberi: Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olan ve Para Politikası Kurulu üyesi Emrah Şener’in istifa ettiği iddia edildi. Söz konusu iddiaya ilişkin herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Ancak kaynaklar gelişmeyi yalanladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna Mehmet Şimşek’i getirdi. Bakan Şimşek’in göreve gelmesi sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası​ başına Hafize Gaye Erkan​ atandı. Söz konusu atama kararının ardından Merkez Bankası aylar sonra faiz artışına gitti.

EMRAH ŞENER İSTİFA MI ETTİ?

Faizlerin önümüzdeki aylarda da artışına devam edileceğinin sinyalinin verilmesi ile birlikte piyasalar merakla alınacak karara odaklanırken dikkat çeken bir istifa iddiası ortaya atıldı.  Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olan ve Para Politikası Kurulu üyesi Emrah Şener’in görevi bıraktığı iddia edildi. Söz konusu iddia şuana kadar doğrulanmadı. Bazı kaynaklar istifa ididasının doğru olmadığını açıkladı. 

EMRAH ŞENER KİMDİR?

1978 yılında doğan Emrah Şener, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. London School of Economics’te Ekonomi-Finans Yüksek Lisans programını tamamladıktan sonra Imperial College London’da Matematiksel Finans üzerine Doktora derecesini aldı. Çalışma hayatına 2003 yılında bankacılık sektöründe başlayan Şener, Londra’da HSBC ve Citibank’ta görev yaptıktan sonra Bank of America’nın Yapılandırılmış Ürünler Grubunda Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan İstanbul Risk Yönetimi Laboratuvarı’nın Direktörlüğünü yürüttü. Emrah Şener, 2 Eylül 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...