Tgrt Haber

Reuters'tan çarpıcı tahmin: Merkez Bankası'nın faiz kararını önceden açıkladılar

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / Reuters
23 May 2022 21:11 - Güncelleme : 23 May 2022 23:22
Reuters'tan çarpıcı tahmin: Merkez Bankası'nın faiz kararını önceden açıkladılar

Piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bu hafta açıklayacağı faiz kararına odaklanmışken; İngiliz haber ajansı Reuters, Merkez Bankası'nın faiz kararı için çarpıcı bir tahminde bulundu. Ankete katılan ekonomistler, Merkez Bankası'nın faiz kararını günler öncesinden açıkladı.

Ekonomide gözler Türkiye Cumhuriyeti merkez Bankası​'nın bu hafta açıklayacağı faiz​ kararına kilitlendi. Merkez Bankası yılın ilk 4 ayında politika faizini sabit tutunca döviz kurunda artış olmuş, yıllık enflasyon​ da yüzde 70'e dayanmıştı.

FAİZ KARARINI ÖNCEDEN AÇIKLADILAR

Merkez'in faiz kararı​ merakla beklenirken, konuya ilişkin dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İngiliz haber ajansı Reuters'ın anketine göre, kararın ne yönde olacağına ilişkin tahmin geldi. Reuters'ın anketine katılan 15 ekonomistin tamamı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında Mayıs ayı faizlerinin de sabit bırakılacağı görüşünü bildirdi.

Öte yandan yıl sonu için de tahminde bulunan 8 katılımcıdan 2'si, Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar faiz artışına gitmek zorunda kalacağını savundu. Ankete katılan ekonomistlerden biri yıl sonunda politika faizinin yüzde 15'e yükseleceğini tahmin ederken, bir başka katılımcı ise bu oranın yüzde 20 olacağını öngördü.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Merkez Bankası faiz kararı toplantısı 26 Mayıs Perşembe günü yapılacak. Karar TCMB​'nin resmi internet sitesinden saat 14.00’te açıklanacak.

SON TOPLANTIDA FAİZİ PAS GEÇMİŞTİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nisan ayındaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini değiştirmeyerek yüzde 14'te sabit tutmuştu.

Kaynak: TGRT Haber / Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...