Tgrt Haber

Mesai ücreti arttı mı? Memurların mesai ücretleri ne kadar oldu?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2022 12:17 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 14:06
Mesai ücreti arttı mı? Memurların mesai ücretleri ne kadar oldu?

2023 yılı bütçe rakamlarının ortaya çıkması sonrası devlet memurlarının saat başı fazla çalışma ücreti 2 katına çıkacak. KYK'da ve üniversitelere bağlı yurtlarda çalışanların mesai ücretleri 5 lira 40 kuruş olurken, teknik liselerde görev yapan MEB idari personellerine de saatte 9 lira 20 kuruş fazla mesai ücreti verilecek. Peki, mesai ücretleri ne zaman geçerli olacak?

Memurların saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yıl ile birlikte 2 katına çıkacak. Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personele ve makam şoförlerine ve genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de iki kat mesai artışı sağlanacak. 

MESAİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur​ maaşları yüzde 100 artacak. Buna göre, 2 lira 70 kuruş olan saat başı fazla mesai ücreti, 5 lira 40 kuruş olarak uygulanacak. Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personele ve makam şoförlerine ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de 60 saati geçmemek üzere yeni yılda 2 lira 85 kuruş yerine 5 lira 70 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek.

MESAİ ZAMMI NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK? 

2023 yılı Merkezi yönetim bütçesinin görüşmeleri sonrası komisyonda her bakanlığın ayrı ayrı bütçesi görüşülecek. Görüşmeler bitiminde komisyondan geçecek teklif, genel kurula gönderilecek. Bunun ardından teklif Resmi Gazete'de yayınlanarak yürrülüğe girecek. Mesai zammı, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olması öngörülüyor.

 KYK VE YURT PERSONELLERİ MESAİ ZAMMI

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personelin gerçekleştirdikleri fazla çalışma sonrası kendilerine izin verilme imkanı bulunmayanlara, ayda 90 saati aşmayacak şekilde, yeni yılda 5 lira 40 kuruş ek çalışma ücreti ödenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline ise yasal çalışma saati dışında yaptıkları fazla mesai için ayda 100 saati geçmemek şartıyla, saat başına 9 lira 20 kuruş ödemede bulunulacak.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...